Читај ми!

Дамјановић уочи Европског првенства: Ићи ћемо утакмицу по утакмицу

Селектор кадетске фудбалске репрезентације Србије Јован Дамјановић рекао је уочи почетка Европског првенства за играче до 17 година да је његова екипа у квалификацијама одиграла веома добро, као и да ће на првенству ићи утакмицу по утакмицу.

Селекција Србије се од суботе налази у Ларнаки. Србија ће први меч на ЕП одиграти у понедељак од 17.00 часова против Украјине.

У групи А се поред Србије и Украјине налазе још Кипар и Чешка.

"Велика је привилегија седети овде и бити гост Кипра на ЕП. Желимо да покажемо да играмо добар фудбал, да презентујемо свој стил који нас одликује, да сви виде таленат наших играча. Овај турнир може нам донети велике ствари, али сада је фокус на првом мечу", рекао је Дамјановић на конференцији за медије, преноси званични сајт ФСС.

Истакао је да је задовољан организацијом Европског првенства.

"Наше импресије су веома добре, организација је одлична. Видим страст код људи из УЕФА, код домаћина. Време, услови, терени, хотел... Све је на врхунском нивоу. Имали смо тренинг на једном од терена, очигледно је да је био доведен до перфекције. Моја искуства овде досад су позитивна. Знам да моји играчи имају квалитет за велике ствари, али морамо да поштујемо све. Желимо да прођемо групу, а након тога - све је могуће за нас", додао је селектор Србије.

Фудбалер Србије Виктор Стојановић изјавио је да у тиму влада одлична атмосфера.

"Радујемо се сутрашњој утакмици против Украјине и старту ЕП. Желимо да се наметнемо, играмо нашу игру и надам се да ће бити све како треба. Наш циљ је, пре свега, да прођемо групу", рекао је Стојановић.

Србија ће у другом колу првенства 23. маја од 19.30 играти против Кипра, а "орлићи" ће се потом три дана касније састати са Чешком.

Две најбоље селекције из групе обезбедиће пласман у четвртфинале.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије