Русија и Енглеска у борби за СП 2018.

Председник Фифе Сеп Блатер изјавио је да је веома задовољан кандидатима за организацију Првенства света 2018. године, а посебно га је импресионирала кандидатура Русије. Блатер је додао да ће Светско првенство, готово сигурно, бити одржано у Европи, јер је други најозбиљнији кандидат Енглеска.

Први човек светског фудбала каже да је приликом посете Русији у јануару ове године био одушевљен оним што је видео.

"Оно што су Руси представили било је изванредно. То није држава, него континент. Имају велике планове и што је најважније могу да их остваре", рекао је Блатер за енглеске медије.

Председник Фифе је додао да ће Првенство света 2018. "готово сигурно бити одржано у Европи", а поред Руске, изузетно му се допада и кандидатура Енглеске.

"Енглеска не би имала никаквих проблема с организацијом Светског купа, јер има најбољу организацију фудбала. Практично има све и за разлику од осталих кандидата не мора никога да уверава у своје могућности и способности", рекао је Блатер.

Поред Русије и Енглеске, за организацију Првенства света 2018. појединачне кандидатуре поднели су још Аустралија и САД, а заједничке Белгија и Холандија, односно Шпанија и Португал.

Одлуку о домаћину Светског првенства 2018. Фифа ће донети у децембру ове године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара