Поднете пријаве

Загребачка полиција поднела је кривичне пријаве против тројице учесника суботњих нереда на утакмици Динама и Хајдука на загребачком стадиону Максимир.

Због основане сумње да су починили кривично дело напада на службену особу, пријаве су поднете против једног 35-годишњака и двојице 22-годишњака.

Полиција је саопштила да су осумњичени "ничим изазвани за време утакмице чашама, столицама и бакљама напали полицијске службенике". Према полицајцима су махали рукама и ногама у намери да их ударе, навела је полиција, а такође су их вређали и претили им.

Осумњичени су приведени у истражни центар Суда у Загребу, а према закону им прети казна затвора од шест месеци до три године.

Најстарији осумњичени се сам предао полицији, а другу двојицу су на фотографијама објављеним у медијима препознали грађани и пријавили их полицији.

Најављено је и да ће полиција до краја дана на својим интерент страницама објавити фотографију особе која је осумњичена да је бацила пиротехничко срештво због којег је један полицајац током суботњих нереда остао без ока.

Медији преносе да се полицији предао Нијаз Таџић Хаџиосманагић, један од вођа најрадикалније Динамове навијачке групе "Бед блу бојс- Но профит". Наводно је осумњичен да је био један од главних организатора нереда на стадиону.

Према писању медија, он се налазио у групи хулигана која је напала полицајце у аутомобилу у близини Динамовог стадиона, а током тог напада је у нагуравању с полицијом један од нападача рањен из службеног полицијског пиштоља.

Иначе, вође БББ тврде да је полиција током утакмице употребила прекомерну силу, наводећи да имају сведоке и фотографије које то потврђују.

Полиција је најавила интерну истрагу о томе.

Током суботњих нереда, за време и после утакмице између Динама и Хајдука, повређено је 19 полицајаца, од којих један тешко, и 20 навијача, од којих двојица теже.

Приведено је 89 особа, од чега их је 48 изведено пред судију за прекшаје, а остали су пуштени.

Због овог догађаја премијерка Јадранка Косор је најавила да ће влада предузети оштрије кораке у борби против хулиганства на фудбалским теренима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара