Муту суспендован

Пресуда је донета - Адријан Муту је суспендован девет месеци због употребе недозвољене супстанце Сибутрамин. Румун се враћа крајем октобра, јер је два месеца већ "одрадио".

Румунски репрезентативац и члан Фиорентине наредних месеци моћи ће да игра фудбал само на "плеј стејшну" или у паркићу испред зграде. Због коришћења недозвољених средстава анти-допинг комисија у Италији изрекла Румуну деветомесечну суспензију. 

"Жао ми је што сам изневерио све у клубу, пре свега мојим саиграчима и навијачима. Помисао да сам могао да им помогнем на терену, а нисам, ужасавајућа је, и због тога желим да се извиним свима", рекао је Муту за клупски сајт по објављивању пресуде.

Међутим, за Мутуа једна битка не значи изгубљен рат, јер сматра да је казна превисока, па се нада да ће успети да издејствује нешто блажу.

"Знам да сам погрешио, али мислим да је казна од девет месеци превисока. Сада ћемо видети шта може да се уради. Направио сам грешку, али се надам блажој казни", рекао је Румун.

Тужиоци у овом случају тражили су једногодишњу забрану играња, али је комисија одлучила да је деветомесечна прикладнија.

Муту је у јануару на допинг тесту био позитиван на Сибутрамин, супстанцу која регулише телесну масу.

Повратак на терен очекује се 29. октобра, јер је Румун већ два месеца "одрадио". Муту је већ "преседео" седам месеци пре пет година, када је "попио" отказ у Челсију јер је користио кокаин.

Муту је постигао укупно 50 голова на 91 мечу за "виолу", откако је прешао из Јувентуса у Фиренцу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се