Пуцањ закључао Маракану

Црвена звезда ће наредних пет утакмица играти без присуства публике, одлучила Дисциплинска комисија ФСС. Казна разрезана због серије инцидената које су направили навијачи Звезде. Управа црвено-белих најавила жалбу.

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије, којој је председавао Слободан Пајовић, казнила је Црвену Звезду са пет утакмица играња без присуства публике.

Казна се односи на првенствене и куп сусрете, а према речима Пајовића изречена је због тешких инцидената и рањавања једног навијача из ватреног оружја за време полуфиналног меча против ОФК Београда.

У текућој сезони Звезда ће без навијача играти против Јавора, Чукаричког и БСК-а, као и две прве утакмице наредне сезоне.

Приликом изрицања казне, чланови комисије узели су у обзир чињеницу да је Црвена звезда спровела одговарајуће мере обезбеђења, али је закључено да је клуб одговоран за уношење ватреног оружја и пиротехничких средстава на стадион.

Београдском клубу је остављена могућност да се у року од осам дана жали на изречену казну, а уколико она остане на снази, црвено-бели ће преостале три утакмице у шампионату Србије, као и прве две у наредној сезони, као домаћини играти без публике.

Дисциплинска комисија је данас са по 500.000 динара казнила Партизан и Војводину због лоше организације, односно инцидената навијача за време полуфиналне утакмице националног купа.

Војводина је кажњена због тога што су њени навијачи упаљеном бакљом погодили у главу једног фоторепортера, а Партизан зато што је дозволио да на трибине буду унета пиротехничка средства.

Звезда најавила жалбу

Генерални секретар Црвене звезде Андрија Клеут најавио је жалбу на казну.

"Одлука је преоштра. Црвена звезда је свесна своје законске одговорности као организатор утакмице и свесна је да је морала да буде кажњена, али свима је било јасно да смо урадили све по закону, односно да не постоји радња коју смо пропустили да урадимо, а која је могла буде учињена како не би дошло до инцидента", рекао је Клеут за сајт клуба.

Током куп утакмице Звезда - ОФК Београд један навијач рањен је из пиштоља у стомак на северној трибини. Он је теже повређен, али му живот није угрожен. Клуб је осудио инцидент, као и његови организовани навијачи.

Клеут је рекао да је веровао да ће Дисциплинска комисија Фудбалског савеза "имати у виду енергичну реакцију" клуба и оценио да се овом казном "нарушава јединство" спортских и државних структура у борби против хулигана.

"Црвена звезда неће своје преостале три утакмице, које игра као домаћин, играти пред својом публиком, што значи да ће бити хендикепирана у односу на друге клубове а пре свега на свог најближег конкурента у борби за титулу првака државе", казао је Клеут.

"До сада је била пракса да се клубовима који се жале казна смањи. Рецимо, зимус је нашем највећем ривалу казна смањена са две на једну утакмицу играња без публике. Надамо се да ће и Црвена звезда имати исти третман", рекао је генерални секретар црвено-белих.

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се