Лондон припада "певцима"

После Арсенала, и Челси поклекао пред градским ривалом Тотенхемом. "Певци", головима Дефоа и Бејла победили Челси и учинили првенство занимљивијим, а себе довели на корак до Лиге шампиона. Лампард само ублажио пораз. Тери "поцрвенео", Ивановић заиграо после повреде.

После дербија у Манчестеру, на ред је дошао још један велики дерби, сада у главном граду Енглеске. Играчи Тотенхема још једном су показали да господаре Лондоном. Табела то не говори, али када у недељу дана пред њима положе оружје и Арсенал и Челси, сигурно је тако.

"Певци" су савладали лидера на табели са 2:1, учинили завршницу сезоне занимљивијом и истовремено преузели четврто место које води у квалификације за Лигу шампиона.

Ретко ко је помислио да би Тотенхем могао до победе у овом мечу, поготово када се узме у обзир да је Челси такорећи морао да победи, јер им Манчестер јунајтед "дише за вратом", али су "певци" фантастичном игром дошли до врло битне победе.

Да су били концентрисанији, могли су играчи Тотенхема поштено да "испраше" госте, али најбитније је остварено, а то су освојена три бода.

Велика важност утакмице, за обе екипе, условила је опрезну игру са обе стране.Већи део првог полувремена на Вајт Харт Лејну, протекао је у равноправној борби на средини терена. Тек крајем првог дела игре, видели смо нешто више узбуђења.

Домаћин је повео у 15. минуту. Капитен "плаваца", Џон Тери, био је неопрезан у свом казненом простору и закачио лопту руком. Судија Дауд је показао на белу тачку, а неумољив је био Џермејн Дефо, којем је то био осамнаести погодак са "певце" ове сезоне.

На поновљеном снимку се није добро видело да ли је Тери играо руком, али се капитен Челсија није превише бунио код судије Дауда. 

Челси је после примљеног гола покушавао да пребаци игру на половину домаћина, али не успева да створи иоле озбиљнију чансу за гол. Балак је заменио повређеног Микела, али ни то није донело промену резултата.

Нови шок за госте догодио се у самом финишу првог дела игре. Гарет Бејл је сјајно прошао по десној страни и прецизним ударцем савладао лоше постављеног Чеха и донео свом тиму велику предност.

Већ у следећем нападу, Челси покушава да се "врати у живот", али леп волеј ударац одлично брани Гомеш.

Погодак Бејла у последњим тренуцима првог полувремена најавио је одличан други део, какав и доликује лондонском дербију.

На самом старту другог полувремена, Анчелоти убацује у игру српског репрезентативца Бранислава Ивановића, али и Николаса Анелку и јасно ставља до знања да ће Челси играти много офанзивније.

Ивановићу је ово прва утакмица после неколико пропуштених мечева због повреде.

Ипак, прву шансу у наставку има домаћи тим. После лоше офсајд замке, Дефо излази очи у очи са Чехом, али се голман Челсија искупио за лошу реакцију код другог гола.

Да ствар буде још гора за Челси, побринуо се капитен. Тери је у 67. минуту "зарадио" други жути картон и тиме оставио своју екипу са играчем мање на терену.

Бројчано надмоћни, играчи Тотенхема нису имали већих проблема са нападима Челсија, док су у завршници меча пропустили и неколико добрих шанси да убедљивије савладају градског ривала.

Ипак, Челси стиже до утешног поготка у зауставном времену. Лампард је искористио центаршут са десне стране и убацио лопту у мрежу немоћног Гомеша. Недовољно за један бод, који би представљао велики успех, ако се у обзир узме цео ток меча.

Челси ће се у наредним мечевима грчевито борити да сачува бод предности над Манчестер јунајтедом, док ће Тотенхем, у борби са Манчестер ситијем, покушати да обезбеди себи пласман у Лигу шампиона.

Утакмицу у Лондону судио је Фил Дауд. Специјалан гост на трибинама Вајт Харт Лејна био је селектор Енглеске Фабио Капело.

За Тотенхем су меч започели Гомеш, Кабул, Досон, Басонг, Асу-Екото, Бентли, Хадлстон, Модрић, Бејл, Дефо и Пављученко. Са клупе су у току игре ушли Гудјонсон и Крауч.

За Челси почетних једанаест чинили су Чех, Фереира, Тери, Алекс, Жирков, Деко, Микел Лампард, Малуда, Џо Кол и Дрогба. Играли су још Балак, Анелка и Ивановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се