Кјево сигуран у дуелу са Ливорном

Фудбалери Кјева савладали су Ливорно са 2:0 у јединој данашњој утакмици 34. кола италијанског првенства. Кјево је повео голом Серђа Пелисијера у 28. минуту, а коначан резултат поставио је Елвис Абрускато у 88.

Три бода освојена у дуелу са Ливорном Кјеву су вероватно обезбедила и останак у Серији А, јер тим из Вероне сада има 10 бодова више од екипа у зони испадања.

Ливорно је, са друге стране, остао на последњем месту на табели и у финишу сезоне имаће тежак задатак да сачува прволигашки статус пошто има девет бодова мање од 17-пласиране Болоње.

Прву утакмицу кола, уједно и дерби, синоћ су у Милану играли Интер и торински Јувентус, а домаћи тим је победио са 2:0 головима Мајкона и Семјуела Етоа у последњих 15 минута утакмице. Интер се тако вратио на прво место на табели Серије А, али би ту позицију могао да изгуби сутра, ако Рома у градском дербију савлада Лацио.

Трећепласирани Милан у Ђенови ће гостовати код Сампдорије, која се бори за четврто место на табели и учешће у Лиги шампиона следеће сезоне за које конкуришу и Палермо и Јувентус. Палермо ће гостовати код Каљарија.

Резултати после данашњих утакмица 34. кола фудбалског првенства Италије:

Кјево - Ливорно 2:0

Јуче се играла утакмица:
Интер - Јувентус 2:0

Сутра се играју утакмице:
Аталанта - Фиорентина
Бари - Наполи
Каљари - Палермо
Катанија - Сијена
Парма - Ђенова
Сампдорија - Милан
Удинезе - Болоња
Лацио - Рома

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се