Воша преслишала шампиона

Партизан неће бити у прилици да брани трофеј Купа Србије. Екипа Војводине је, после најбоље игре у овој сезони, избацила "црно-беле" из даљег такмичења. У финалу 5. маја Новосађанима ће противник бити Црвена звезда.

Фудбалери Војводине други су финалисти Лав купа Србије. Новосађани су резултатом 3:1 савладали екипу Партизана.

Утакмица је одиграна на стадиону Партизана пред 5.000 гледалаца, а стрелци су били Мрђа у 36. и 49. и Ђуровски у 60. минуту за Војводину, док је за Партизан гол постогао Петровић у 45. минуту.

У отвореној утакмици први гол постигла је новосадска екипа, када је после сјајног продора и центаршута Тадића са леве стране, Мрђа главом са пет метара савладао голмана Партизана Божовића.

После примљеног гола, београдки тим појачава темпо и до краја полувремена стиже до изједначења. Голу је претходила одлична акција "црно-белих". На лопту убачену у празан простор налеће Петровић и прецизним ударцем са двадесетак метара тресе мрежу Новосађана.

С обзиром да је гол пао у финишу првог дела игре, до судијиног звиждука није било више узбуђења.

На почетку другог дела утакмице тренер Партизана, Горан Стевановић, врши две измене. Уместо Саше Илића улази Мореира, док Томића мења Дијара.

Међутим, после четири минута игре Мрђа још једном тресе гол "црно-белих". После слободног ударца са леве стране, Божовић убацује лопту у шеснаестерац, а Мрђа још једном сјајно скаче и главом постиже и други погодак.

Играчи Партизана појачавају темпо и долазе до најбоље шансе на утакмици. После центаршута Мијића са леве стране, Клеов ударац главом голман Војводине Бркић, крајњим напором скреће на пречку и после тога у корнер.

Ово је само дало додатни мотив београдској екипи да што пре стигне заостатак. Ипак, после једног напада Партизана, фудбалери Војводине крећу у брзу контру, коју сјајним ударцем из даљине завршава Ђуровски. Његов шут са двадесетак метара трећи пут завршава у мрежи Божовића.

Стевановић све карте баца на напад и уместо Мијића у игру убацује високог Бразилца Вашингтона.

Ипак, до краја утакмице "црно-бели" не праве не једну озбиљнију шансу, док је Мербашвили имао један одличан шут ка голу Партизана.

На крају утакмце са јужне трибине чули су се повици "Плави одлази", којима су навијачи Партизана тражили смену тренера екипе Горана Стевановића.

После утакмице тренер Војводине Милан Ђуричић рекао је да се много радује победи над Партизаном а да је био самоуверен и пред финале.

"Ово је велика радост за нас. Војводина је четврти пут у финалу купа и убеђен сам да ћемо га освојити. Знали смо да је Партизан у проблемима. (Љубомир) Фејса је један од њихових најзначајнијих играча, а (Младен) Крстајић је вероватно најбољи дефанзивац у лиги. Ту смо видели своју шансу. Затворили смо и (Марка) Ломића и заслужено смо победили", рекао је Ђуричић новинарима. 

"Победићемо и Звезду. Против њих смо у првенству изгубили, а имали смо више шутева ка голу и већи посед лопте, а после су они причали бајке да су одиграли вансеријски. Сада им кажем да ћемо и њих победити", нагласио је тренер Војводине.

Партизан је претрпео још један тежак ударац у сезони, а тренер Горан Стевановић рекао је да је ово плод "рушења" његовог клуба.

"Рушили су Партизан осам месеци и вечерас су то и успели. Одговорно тврдим да би Партизан био у финалу купа и да би у првенству заостајао само два бода да нам шесторица играча нису ишла у Јапан. Намерно избегавам да причам превише о утакмици, јер оно што се вечерас десило је само резултат свега тога", рекао је Стевановић.

"Нисмо због проблема са повредама могли да почнемо са двојицом нападача, што је Војводина знала да искористи. Једноставно, нисмо имали никога ко би играо пресинг. Тврдим и даље да имамо најквалитетније играче у лиги и највише ми је њих жао, што су срушени на овакав начин", оценио је тренер Партизана.

Стевановић је и пре меча био под притиском због слабијих резултата, а навијачи су га прозивали повицима "Плави, одлази".

"Тешко ми је у овом тренутку, јер сам ја дете овог клуба. Поштујем захтеве навијача. Ако треба, сешћу са управом да нађемо најбоље решење. Урадићу све у интересу Партизана", рекао је Стевановић.

У финалу Лав купа Србије 5. маја, Војводина ће играти са екипом Црвене Звезде.

Партизан је наступио у саставу: Божовић, Ломић, Станковић, Петровић, Томић (Диара), Давидов, Илић (Мореира), Мијић (Вашингтон), Клео.

За Војводину су играли: Бркић, Медојевић, Ађуру, Новаковић (Смиљанић), Ђуровски (Мербашвили), Тумбасевић, Вучеличћ, Каран, Плеч, Тадић, Мрђа (Ђуришић).

Број коментара 70

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара