Играјмо за 16

Меморијални турнир у малом фудбалу "Играјмо за 16", организује се 11. пут у знак сећања на 16 радника РТС-а који су погинули на радним местима током НАТО бомбардовања зграде у Абардаревој улици 23. априла 1999. године.

Тог трагичног дана 1999. године животе су изгубили Александар Делетић, Бранислав Јовановић, Дарко Стоименовски, Дејан Марковић, Драган Тасић, Драгорад Драгојевић, Иван Стукало, Јелица Мунитлак, Ксенија Банковић, Милан Јоксимовић, Милован Јанковић, Небојша Стојановић, Синиша Медић, Славиша Стевановић, Слободан Јонтић и Томислав Митровић.

У спомен на њих, борећи се за незаборав, али и славу живота коју доноси спорт, на овогодишњем, 11. Меморијалном турниру РТС-а у малом фудбалу окупиће се 12 екипа, које су подељене у 4 групе, саопштено је на конференцији за новинаре у Таковској.  

Током протеклог викенда (10. и 11.април), на теренима у Кошутњаку, 11 тимова РТС-а су се надметали у предквалификацијама. Две најуспешније, екипе Обезбеђење и Спорт Били (Спортска редакција) пласирале су се у даљи ток турнира.

Полуфиналне, финалне и ревијалне утакмице одвијаће се у суботу и недељу, 17. и 18.априла у београдској дворани "Шумице".

На нашем Другом и Сателитском програму обезбеђен је директан пренос завршнице  Меморијалног турнира. За све посетиоце улаз у дворану је слободан.

Учествује укупно 12 екипа:
-2 најуспешније екипе РТС-а (Обезбеђење и Спорт Били)
-2 екипе из иностранства (Србија 08 Беч и ОФК Београд Штутгарт)
-8 екипа по позиву (РТВ Војводина, ВМА Академац, Рингиер, Диф-прошлогодишњи победници турнира, Ветерани ФК Партизан, Полицијска станица Палилуле, Општина Палилула и Спорт нетворк)

Учешће екипа из иностранства, доприноси међународном карактеру Меморијалног турнира. У сарадњи са Туристичком организацијом Београда, за ове учеснике организован је и специјалан програм - туристички обилазак Београда.

У суботу, 17.априла на програму је 12 утакмица по групама и две полуфиналне. Финалне утакмице играће се у недељу, 18.априла .

У ревијалном делу, последњег дана Меморијалног турнира, наступиће и девојчице узраста до 10 година. На програму је и одмеравање снага Футсал репрезентације Србије и "Ол стар" екипе (Коларов, Мирковић, Милошевић, Пантић...)

Од 15.априла па све до завршнице турнира, у СЦ "Шумице" биће постављена Изложба фотографија "Играјмо за 16" забележених на Меморијалном турниру РТС у малом фудбалу.

У недељу, у 15х у ресторану "Спорт кафе" биће уприличена додела посебних признања и захвалница а потом и свечани коктел за званице и представнике медија .

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се