Суд у Лозани потврдио законитост поступања ФСС-а у спору са ЖФК Спартаком

Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) донео ја одлуку којом се одбија жалба коју је ЖФК Спартак из Суботице поднео против одлуке Жалбене комисије Фудбалског савеза Србије од 23. новембра 2023. године и тиме у потпуности потврдио да су органи Фудбалског савеза Србије поступали законито када су у корист ЖФК Црвена звезда доделили службени резултат у утакмици која је одиграна 4. октобра 2023. године између ЖФК Спартак из Суботице и ЖФК Црвена звезда из Београда, саопштено је из ФСС.

Наиме, по мишљењу комесара за такмичење, али и Жалбене комисије Фудбалског савеза Србије ЖФК Спартак је на конкретној утакмици играо са већим бројем страних играчица у аматерском статусу од оног који је дозвољен спортским правилима, због чега су надлежни органи најпре донели првостепену, а затим и другостепену одлуку о окончању конкретне утакмице службеним резултатом.

Наведене одлуке је ЖФК Спартак својом жалбом покушао да поништи, али је ЦАС ову жалбу и све захтеве истакнуте у истој у целости одбио и обавезао ЖФК Спартак да Фудбалском савезу Србије и ЖФК Црвена звезда надокнади трошкове поступка.

Истовремено, Фудбалски савез Србије добио је ове недеље одлуку Вишег суда у Београду којом је овај суд одбио у целости тужбу ФК Партизан којом је тражен поништај одлуке Арбитражног суда Фудбалског савеза Србије и тиме потврдио да у доношењу исте није било недостатака због којих се арбитражна одлука може поништити.

Након свих других случајева које у претходном периоду ЦАС пресудио у корист Фудбалског савеза Србије, међу којима су и медијски пропраћени случајеви који су против Фудбалског савеза Србије на ЦАС-у вођени по жалбама ФК Колубара, господина Спасића и господина Тончева, претходно поменуте одлуке које су ових дана донели ЦАС и Виши суд у Београду недвосмислено потврђују континуитет у законитом поступању Фудбалског савеза Србије и напорима да фудбалску игру заштити од сваког облика незаконитости.

"Захваљујемо се овим путем свим људима који су својим исказима или својим професионалним радом на овим случајевима допринели да се чињенице у наведеним поступцима потпуно и тачно утврде а закон примени и спроведе у потпуности. Посебно се захваљујемо нашем адвокатском тиму из канцеларије ВГ Лаw, адвокатима Вељку Грковићу и Снежани Митић на посвећености и професионалном приступу у заступању Фудбалског савеза Србије у наведеним случајевима", истичу из ФСС.

 

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару