Читај ми!

Гвардиола: Честитам Реалу на пласману у полуфинале ЛШ, али били смо бољи

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да је његов тим пропустио велики број шанси на мечу против Реала и истакао да је енглески фудбалски клуб незаслужено елиминисан из Лиге шампиона, преносе британски медији.

Фудбалери Реала пласирали су се у полуфинале ЛШ, пошто су у реванш мечу четвртфинала у гостима после бољег извођења пенала победили Манчестер сити укупним резултатом 5:4. После регуларног дела утакмице и продужетака резултат је био нерешен 1:1. У првом мечу одиграном прошле недеље у Мадриду било је нерешено, 3:3.

"Честитам Реалу на пласману у полуфинале ЛШ, али били смо бољи. Не жалимо ни због чега. Одлично смо играли на свим деловима терена, али нажалост нисмо победили. Стварали смо шансе, али се у фудбалу гледају само голови. Они су у полуфиналу ЛШ, а ми нисмо. Ово је фудбал. У било ком другом спорту ми бисмо победили", рекао је Гвардиола.

Он је истакао да се Реал изузетно добро бранио.

"Требало је раније да постигнемо гол. Нажалост то нисмо урадили, јер се противник изузетно добро бранио. Имали смо контролу игре, чак и у игри на дуге лопте", додао је менаџер Манчестер ситија.

Гвардиола је истакао да је морао да замени Кевина де Брујнеа и Ерлинга Халанда. Де Брујне и Халанд су изашли из игре у продужецима.

"Де Брујне и Халанд су тражили да изађу из игре, јер нису могли да наставе. Ако желите да победите Реал морате да будете на највишем нивоу. То синоћ није било довољно. Јохан Кројф је рекао да срећа не постоји. Слажем се с њим. Боли пораз на овај начин. Показали смо да можемо да играмо против Реала. Шта смо могли још да урадимо?", навео је Гвардиола.

Фудбалер Манчестер ситија Родри је изјавио да су његови саиграчи пружили максимум на мечу са Реалом.

"Искрено, ја сам на терену видео само један тим. Тешко је пронаћи објашњење, знамо како функционише ово такмичење. Они су постигли гол из једине шансе, а ми смо пропустили неколико великих прилика. Нисмо очекивали да ће Реал овако да се брани. Ово је фудбал, али дали смо све од себе", истакао је Родри.

Фудбалери Реала ће у полуфиналу ЛШ играти против Бајерна.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво