Реалова одисеја у Европи се наставља, Сити остао без могућности одбране титуле у Лиги шампиона

Фудбалери Реал Мадрида изборили су полуфинале Лиге шампиона након тријумфа над Манчестер ситијем после бољег извођења једанаестераца – 4:3. Реванш утакмица окончана је ремијем 1:1, а претходни резултат 3:3 је одвео тимове у продужетке, а потом и у пенал-серију.

Рудигер и Луњин су јунаци Реала, дефанзивац је постигао последњи гол за Мадриђане у пенал-серији и одвео тим међу четири најбоља у Лиги шампиона. Голман је одбранио два пенала противничкој екипи.

Манчестер сити претходно у елитном европском такмичењу није имао искуства с окончавањем утакмице у пенал-серији, први пут завршили су као поражени тим. Овим неуспехом Сити неће бити у прилици да одбрани титулу освојену прошле године.

Изгледало је као да Сити може до победе против Реала, поготово у завршници регуларног дела меча и у продужецима. Међутим, Реалова филозофија дефанзивне игре уродила је плодом и можда изненадила Пепа Гвардиолу.

Ток меча, Мадрид је ближи Лондону

Утакмица је почела у помало несвакидашњем ритму, екипе су биле исувише опрезне, због претходног резултата – 3:3, који је налагао затворенију игру. У првих 10 минута играло се на делу терена који бране фудбалери Ситија. Спорадичне акције и одмеравање снага биле су део фудбалског куриозитета.

На сцену, право ниоткуда ступио је Родриго. У 13. минуту је донео велику радост гостима. Испратио је акцију започету у задњој линији Реала, а Белингем, Валверде и потом Винисијус потрудили су се да улепшају кретање нападача гостију. Он је из другог покушаја савладао Едерсона.

Реал се након постигнутог гола вратио испред свог шеснаестерца и препустио иницијативу Манчестер ситију. Играло се само у једном правцу током већег дела меча, Сити је нападао, Реал се успешно бранио.

Дефанзива мадридског тима је заказала у 76. минуту, када је Кевин де Брујне остао заборављен испред гола Реала. Лако је матирао Луњина и поравнао резултат. Игру Ситија променио је умногоме Жереми Доку, који је само четири минута пре гола ушао у игру и потом иницирао егзекуторску акцију.

Реалови фудбалери нису деловали потиштено, поштовали су сваку инструкцију Карла Анчелотија и били дисциплиновани у одбрани. Сити је неуморно нападао, али није стварао шансе. Лако су долазили играчи домаћег тима на шеснаест метара од гола противника, међутим, нису имали ефикасно решење за сужавање простора у игри. 

Играчи Реала су маестрално бранили простор, премда, да је меч окончан другачије, говорило би се о сувише дефанзивној игри Анчелотија, овако он је постао Морињо или Дијего Симеоне – у смислу беспрекорне дефанзивне игре.

У екипи Реала нико се није истицао, те се ова победа и пролаз међу четири најбоља тима у Европи може приписати тимској игри. Сити је очигледно насео на (не)очекивану "провокацију", али није успео да се реши вишкова у нападу, иако је деловало све довољно добро за тријумф.

Пенал-серија окончана је 4:3, два пенала у редовима Ситија промашили су Бернардо Силва и Матео Ковачић. Тачније ударце им је одбранио стабилни Луњин. Иако је Реал лоше отворио одлучујући део утакмице, промашајем Луке Модрића, на крају је дошао до важне победе голом Антонија Рудигера

Реал ће у полуфиналу играти против Бајерн Минхена, који је елиминисао Арсенал. Први меч ће бити одигран 30. априла у Минхену, а реванш 7. маја у Мадриду.

Финале Лиге шампиона заказано је за 1. јун у Лондону на Вемблију.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво