Непристојна порука из Европског парламента пред дерби Торина

Посланик у Европском парламенту Мик Валас искористио је реч у законодавном телу Европске уније да пожели срећу Торину и пошаље непристојну поруку Јувентусу пред градски дерби.

Торино и Јувентус одиграће у суботу, у оквиру 32. кола италијанске серије А, градски дерби односно "Дерби дела Моле", како га зову на Апенинима, а клуб који има више навијача у самом граду, али мање широм Италије и Европе, добио је подршку са неочекиваног места.

Посланик у Европском парламенту Мик Валас искористио је реч у законодавном телу Европске уније да пожели срећу Торину, али и пошаље непристојну поруку Јувентусу пред градски дерби.

"Срећно Торину у суботу против Јувентуса. Напред Торино...", рекао је Валас, обучен у препознатљиви бордо дрес Торина, уз непристојну увреду на рачун "бјанконера" којом је завршио своје жеље и поздраве.

Мик Валас је контроверзни ирски политичар и члан левичарске партије "Независни за промене" (Independents 4 Change). Бивши је посланик доњег дома ирског парламента, а од 2019. године европарламентарац и узданица Европске уједињене левице.

Дугокоси Валас је још од 2011, када је из света некретнина и инвестиција ушао у политику, најексцентричнија и најнеобичнија личнос ирског јавног живота. Са репутацијом левог популисте и противника естаблишмента чест је гост телевизијских дебата.

Привлачио је и раније пажњу европских размера благонаклоним изјавама о Русији и Кини и оштрим критикама на рачун Нато пакта.

Да обожава фудбал Валас је доказао још 2007, када је основао фудбалски клуб у родном Вексфорду, којим је у почетку и управљао.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво