Читај ми!

Драган Стојковић: Пробаћемо различите опције против Русије

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић истакао је на конференцији за новинаре пред меч са Русијом да ће дуел бити тежак, али и то да ће пробати различите опције у игри.

Србија ће играти против Русије 21. марта од 18.00. Директан пренос меча на Првом програму РТС-а. Дуел је пријатељског карактера, а уједно ће бити и први у припремном периоду за Европско првенство у Немачкој.

Селектор Стојковић је навео да је позив за одигравање утакмице против Русије одмах прихваћен, након децембарског жреба за првенство Европе у Хамбургу. Стратег Србије је потом рекао да његов тим очекује тежак меч.

"Видели смо да Валериј Карпин истиче модеран стил игре и формацију 4-3-3. Претпостављамо да ће и сутра играти овако. Очекује нас тешка утакмица, спремамо се и пробаћемо различите опције. Русија има доста добрих играча и биће веома тежак меч. Ако говоримо о томе на чији стил игре је слична руска репрезентација, мислим да има сличности са Енглеском или Данском. Немачка не игра тако", навео је Стојковић.

Капитен репрезентације Србије Душан Тадић ће на мечу против Русије одиграти 105. утакмицу за националним тим.

"Заједно смо три године. Душан је велики професионалац, рођени вођа и одличан играч у погледу технике и визије игре. Својим професионалним односом према фудбалу даје одличан пример младим играчима, а тако и треба да буде. Показао је да није узалуд добио капитенску траку", рекао је селектор о капитену српске репрезентације Тадићу.

Репрезентација Русије две године није играла званичне утакмице, само пријатељске.

"Могу да кажем да је руски тим веома јак. То што екипа две године није играла у званичним утакмицама није ни на који начин утицало на квалитет играча. Сутра играмо против јаког тима, очекује нас озбиљан меч и прави тест. Неколико наших фудбалера није успело да дође у Москву. Заиста се радујем овом дуелу да видим свој тим против таквог противника", истакао је Стојковић.

Душан Тадић: Стојковић је особа која нам увек измами осмех

Душан Тадић, капитен репрезентације Србије и везиста турског Фенербахчеа, на конференцији за новинаре уочи меча говорио је о репрезентацији Русије и односу са селектором Драганом Стојковићем.

"Тим Русије је одличан – и индивидуално и екипно. Чека нас меч са веома јаком селекцијом. Постоје веома добри играчи попут Александра Головина. Пред нама је прави тест", рекао је Тадић.

Капитен Србије је истакао да се радује због тога што ће селектор Стојковић наставити с послом у репрезентацији. 

"Радујемо се због чињенице да ће наставити да ради са нама и убудуће. Навикли смо на то. Морам да кажем да је Стојковић особа која нам увек измами осмех. С њим смо постигли одличне резултате и играчи су срећни када дођу на тренинг. Дакле, ово је сасвим природан развој догађаја", нагласио је капитен репрезентације Душан Тадић.

Србија и Русија су до сада одиграле пет међусобних дуела, а последњи у низу убедљиво је припао "орловима" у Б Лиги нација – 5:0, 18. новембра 2020. године.

У редовима Србије, поред Матије Настасића и Душана Влаховића, неће бити ни Николе Миленковића, који је отпутовао на сахрану генералног директора Фјорентине Џоа Баронеа. Миленковић ће бити у саставу за дуел са Кипром, 25. марта.

Директан пренос утакмице Русија – Србија можете пратити на Првом програму РТС-а, а најважније детаље на нашем порталу.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се