Читај ми!

Фудбалер Дани Алвес осуђен за сексуално злостављање

Врховни суд Каталоније прогласио је у четвртак бившег бразилског фудбалера Данија Алвеса кривим за сексуални напад на жену у ноћном клубу у Барселони 2022. године, осудивши га на четири и по године затвора.

Суд је такође наложио да Алвес плати жртви 150.000 евра (162.990 долара).

"У пресуди се сматра да је доказано да жртва није пристала, те да постоје докази, поред исказа тужиље, да се силовање сматра доказаним“, наводи се у саопштењу суда.

Бивши дефанзивац Барселоне, Јувентуса, Пари сен Жермена и Севиље ухапшен је у јануару 2023. и од тада се налази у притвору.

Алвес је тврдио да је однос са девојком био споразуман. Трофејни репрезентативац Бразила је више пута подносио захтеве да буде пуштен уз кауцију, али су сви одбијени јер је суд сматрао да постоји опасност од бекства.

Случај је привукао значајну пажњу не само због Алвесовог профила, већ и због тога што је родно насиље постало све доминантнија тема у јавном дискурсу Шпаније.

Важи за једно од најзанимљивијих суђења у Шпанији од када је закон усвојен 2022. године учинио да је пристанак кључни елемент у случајевима сексуалног напада и да је продужен минимални затворски рок за нападе који укључују насиље.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво