Читај ми!

Хорхе Вилда и Алберт Луке под истрагом у "случају Рубијалес"

Судија Националног суда Шпаније Франсиско де Хорхе, који води истрагу против бившег председника Фудбалског савеза Шпаније Луиса Рубијалеса због насилног пољупца фудбалерке Џенифер Ермосо после финала Светског првенства, одлучио је да у истрагу укључи тренера женског нациналног тима Хорхеа Вилду и директора репрезентације Алберта Лукеа.

Луис Рубијалес је насилно пољубио фудбалерку Џенифер Ермосо по освајању титуле првака света у фудбалу, а потом је поднео оставку на ту функцију, након што га је Фифа суспендовала на 90 дана.

Рубијалес је рекао да је погрешио, али је и пољубац назвао "споразумним", док је Ермосо демантовала, рекавши да му није дала дозволу да је пољуби и да се осећа повређено.

Национални суд Шпаније је обавестио фудбалски савез земље о одлуци судије Де Хорхеа да у истрагу укључи тренера националног тима Хорхеа Вилду и директора репрезентације Алеберта Лукеа.

Луке је првобитно био позван као сведок, али је судија одлучио да промени његову улогу - под истрагом.

Вилда је недавно смењен са места селектора због тога што је био, како наводе шпански медији, на страни бившег председника Фудбалског савеза Шпаније.

Тренер женске репрезентације Шпаније ће одговарти на оптужбе да ли је вршио притисак на фудбалерке да не говоре против Луиса Рубијалеса. Вилда ће 10. октобра изнети своју одбрану, а уз њега то ће урадити и спортски директор репрезентације Алберт Луке и Рубен Ривера, директор маркетинга у Фудбалском савезу Шпаније.

субота, 09. децембар 2023.
6° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу