Читај ми!

Присилни пољубац га коштао позиције, Рубијалес поднео оставку на место председника ФС Шпаније

Председник Фудбалског савеза Шпаније Луис Рубијалес поднео је оставку на ту функцију, након што га је Светска фудбалска федерација (Фифа) суспендовала на 90 дана пошто је после финала Светског првенства у фудбалу за жене пољубио шпанску фудбалерку Џенифер Ермосо.

Луис Рубијалес је одлуку о оставци саопштио у интервјуу са британским новинаром Пирсом Морганом.

''Оставка? Да, морам то да урадим, јер не могу да наставим да обављам свој посао. Одлуку доносим након што сам се уверио да ће мој одлазак допринети стабилности која ће нам омогућити да доведемо Светско првенство 2030. у нашу земљу'', рекао је Рубијалес.

На свом налогу на Твитеру такође је потврдио да се повлачи и са места потпредседника Европске фудбалске организације Уефа.

''Бранићу своју част и невиност. Верујем у будућност и истину. Хвала свима'', написао је Рубијалес, уз сажетак оптужби које се воде против њега.

Прошлог месеца, шпански тужиоци покренули су истрагу против њега након што је пољубио у уста Џенифер Ермосо 20. августа када је Шпанија освојила Светско првенство за жене. Тужилаштво разматра да ли овај инцидент има елементе сексуалног напада.

Рубијалес је раније рекао да је погрешио, али је и пољубац назвао споразумним, док је Ермосо то демантовала, рекавши да му није дала дозволу да је пољуби и да се осећа повређено.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије