Читај ми!

Одузимање 10 бодова Јувентусу коначна казна

Челници Јувентуса су на саслушању у Фудбалском савезу Италије признали да је клуб лажирао капиталне добитке, па је уз казну одузимања 10 бодова, "стара дама" додатно кажњена са 700.000 евра, што је коначан епилог целог случаја, јер жалби више неће бити.

Јувентусу су одузета четири бода због нечасних радњи бившег спортског директора Фабија Паратићија, три због некадашњег председника Андрее Ањелија, два због бившег директора Мауриција Аривабенеа и један због некадашњег спортског директора Федерика Керубинија.

Бивши председник клуба Андреа Ањели је на рочишту одбио да призна све што му се ставља на терет, те ће се суочити са одвојеним суђењем 15. јуна.

Јувентус је тренутно седми у Серији А и по том пласману је осигурао плеј-оф за Лигу конференције, али теоретски има шансу да у последњем колу избори Лигу Европе.

Клуб тренутно није под истрагом Уефе и ако се одрекне Суперлиге, вероватно неће сносити никакву казну за следећу сезону, односно неће бити избачен из такмичења под окриљем европске куће фудбала.

понедељак, 11. децембар 2023.
2° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу