Читај ми!

Урошевић о сезони: Било је турбулентно, доста смо "упрскали"

Капитен фудбалског клуба Партизан Слободан Урошевић изјавио је да "црно-бели" нису заслужили да освоје четврто место у Суперлиги Србије.

Партизан је на свом терену победио Вождовац 2:1 у мечу последњег, 37. кола СЛС. "Црно-бели" су на крају освојили четврто место на табели плеј-офа СЛС са 71 бодом.

"Када почиње сезона - зна се који су нам циљеви, које су нам амбиције. Можда почетак и није био лош, јер смо кренули добро у првој утакмици, али онда смо направили кикс. Било је турбулентно - направимо резултат, па 'проспемо' и тако у круг. У другом делу сезоне смо доста тога 'упрскали', али никоме не може да буде теже него нама. Ми носимо овај дрес! Треба да постоји незадовољство, али нико не осећа више кривицу од нас", изјавио је Урошевић, преноси званични сајт клуба.

"Црно-бели" ће следеће сезоне играти у квалификацијама за Лигу конференција, а такмичење почињу од трећег кола.

"Ово место на којем смо ми данас - нисмо заслужили, али то је живот, то је фудбал. Можемо само да обећамо да ћемо се и даље борити и да ћемо дати све од себе да се оваква сезона више не понови", додао је Урошевић.

Фудбалер Партизана је истакао да је пад форме дошао у најгорем могућем тренутку.

"Када смо почели да дижемо форму, нисмо имали могућност више да поправимо било шта. Партизанов грб је тежак, али исто тако је и леп. Да би играо у Партизану, мораш да научиш да се бориш са тим притиском", рекао је он.

Урошевић је додао да му прија што су га за омиљеног играча изабрали леви бекови омладинског и кадетског тима.

"Свакако да импонује када неко каже да сам му омиљени играч и надам се да ће он сутра доћи на моје место и да ће ме заменити. Наша школа фудбала има веома талентовану децу и само је питање ко ће од њих постати нови бисер Партизана", оценио је играч Партизана.

"Црно-бели" су ове сезоне променили три тренера.

"Од кад сам ја овде знам сигурно да ни једном тренеру није било лако да преузме Партизан. Игор Дуљај је дошао у тешком тренутку, урадио је све што је могао и што је било до њега. Ми смо дали све од себе, али се неки резултати нису поклопили и надам се да ћемо то исправити у следећој сезони", рекао је Урошевић.

Он је честитао омладинцима и кадетима Партизана на титулама.

"Првенствено бих честитао омладинцима и кадетима на освојеном трофеју - они су наша будућност! Надам се да ће сваке године доносити трофеј у наше витрине", рекао је навео је он.

Урошевић је додао да је срећан што је уписао 200. наступ у дресу Партизана на мечу са Вождовцем.

"Што се тиче моје 200. утакмице, веома сам задовољан и срећан што сам успео да стигнем до тог броја. Поносан сам што сам могао да браним боје Партизана", оценио је Урошевић.

Поред Урошевића 200 утакмица за Партизан су одиграли голман Владимир Стојковић, Милан Смиљанић и Мирослав Вулићевић.

"Све саме легенде! Знамо колико су дали овом клубу и колико су били ту. Скоро шест година сам овде, дуго сам ту, а 'потрефило' се да баш данас буде 200. утакмица, када је и последња у првенству. Надам се да ће их бити још", истакао је фудбалер Партизана.

Партизан ће припреме за нову сезону почети 16. јуна.

"Порука је навијачима да буду уз нас. Имају права да изразе незадовољство. Само један Партизан имамо, тако да морамо сви да будемо заједно у овим тешким временима и да изађемо из кризе", закључио је Урошевић

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво