Читај ми!

Партизан победом против Вождовца завршио сезону

Фудбалери Партизан савладали су Вождовац са 2:1 у мечу последњег кола плеј-офа Суперлиге Србије.

Црно-бели су завршили сезону на четвртом месту и наредне сезоне наступаће у квалификацијама за Лигу конференција. Вождовац је седми на табели, али то је било познато и пре данашњег меча.

Дуел који није имао никакав такмичарски значај донео је занимљиву фудбалску представу два ривала у Хумској. Партизан је био бољи у првом делу када је постигао два гола и пропустио још неколико стопостотних шанси, пре свих Риакрдо и Дијабате. У другом полувремену опаснији је био Вождавац постигао је гол, а пропустио је још неколико прилика за изједначење.

Прву праву прилику на мечу видели смо средином првог полувремена. Грешку Вождовца користи Рикардо који је добро истрчао, иако је имао још опција одлучио се да шутира из казненог простора искоса са десне стране. Голман Вождовца је био на месту и успео је да одбрани његов ударац и пошаље лопту у корнер.

У 25. минуту црно-бели су стигли до предности. Дијабате се лепо ослободио чувара и опалио са око 15 метара искоса са десне стране и погодио супротне рашље гола гостију. Голман Крунић је парадом само улепшао погодак.

Још једна шанса за Дијабатеа два минута касније. Менинг је добро прошао по левој страни, са ивице гол-аут линије подигао је лопту на коју је у петерцу налетео Дијабате, захватио је главом, али није био прецизан.

Наставио је Партизан да напада, а шут са дистанце опробао је Урошевић, али је голман Крунић крајњим напором успео да је избије у корнер.

Дијабате је у 32. минуту пропустио још једну стопостотну шансу. Натхо га је одлично упослио након неуспеле офсајд замке Вождовца, прво је пребацио Крунића и стигао до лопте и упутио је ка голу, али је голман гостију успео да се врати и ухвати лопту.

У 35. минуту Партизан је стигао до другог гола. Сјајна акција црно-белих, Урошевић је додао до Натха, овај проналази Менинга у шеснаестерцу на левој стани, који се ослободио чувара и прецизним ударцем погодио супротан угао гола Вождовца.

Наставио је домаћин у истом ритму и само пар миниута касније Менинг је имао нову шансу, али је овог пута одбрана ривала била на месту. 

У финишу полувремена бележимо још две велике шансе Рикарда који се изборио за позицију у казненом простору гостију, шутирао је али је погодио стативу. У наредном нападу поново је био у прилици, али је његов покушај завршио преко гола.

Друго полувреме отворио је покушај Колорада са дистанаце, али је голман Крунић успео да одбије лопту у корнер.

У наставку нешто мирнији темпо игре. Вождовац је успео да се ослободи константног притиска црно-белих, али није озбиљније запретио. Тачније одбрана црно-белих је одбола све покушаје ривала.

У 59. минуту Рикардо је пропустио још једну стопостотну прилику. Избио је сам испред голмана Вождовца, али је Крунић изашао као победник.

У 69. минуту прва прилика за госте, Ивезић је шутирао, али је голман Партизана одбио лопту у корнер. Наставио је Вождовац да напада и све чешће био пред голом ривала.

У 79. минуту Вождовац је смањио предност ривала, сјајна лопта ка Теодоровићу у казненом простору, овај је из прве само проследио лопту и тако преварио голмана Поповића.

Узвратио је Рикардо, који је након соло продора ушао у казнени простор и шутирао са око 15 метара, али је голман Крунић поново зауставио његов покушај.

У 89. минуту Вождовац је пропустио највећу шансу за изједначење. Нешковић је побегао Филиповићу и нашао се сам испред голмана Партизана, али је његов ударац завршио поред стативе.

До краја меча није било промене резултата. На крају победа црно-белих 2:1.

Суперлига Србије, плеј-оф последње коло:

Субота:
Партизан – Вождовац 2:1

Недеља:
17.00 Чукарички – Раднички КГ
17.00 ТСЦ – Војводина
19.00 Црвена звезда – Нови Пазар

Табела:
Црвена звезда 96
ТСЦ 74
Чукарички 72
Партизан 71
Војводина 62
Нови Пазар 50
Вождовац 46
Раднички КГ 42

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво