Читај ми!

Навијачи Ливерпула извиждали химну пре утакмице против Брентфорда

Велики број навијача Ливерпула извиждао је уочи утакмице против Брентфорда националну химну, која је интонирана на свим утакмицама Премијер лиге у част крунисања британског краља Чарлса III.

Када су интониране прве ноте химне "Боже, чувај краља", док су се оба тима поређала око централног круга, већина присталица на Енфилду је изразила противљење гласним звиждуцима, а затим је отпочело скандирање "Ливерпул", пренео је Скај њуз.

Џон Гибонс, један од представника навијача Ливерпула рекао је да навијачи клуба "не желе да им се намеће ова прослава“. Сузбијање штрајкова рудара средином 1980-их и катастрофа у Хилсбороу 1989. у којој је настрадало скоро стотину присталица клуба, подстакли су непријатељство навијача Ливерпула према влади и институцијама.

Клуб је у петак саопштио да ће уочи меча 35. кола Премијер лиге на Енфилду бити интонирана химна "Боже чувај краља" упркос томе што неки навијачи о томе имају "чврсте ставове", преноси Скај спортс.

Ливерпул је навео да се прикључио осталим клубовима из Премијер лиге на чијим ће стадионима уочи утакмица бити интонирана химна поводом крунисања британског краља.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије