Омладинци испустили пласман на Еуро у одлучујућем мечу

Омладинска фудбалска репрезентација Србије, играчи до 19 година, није успела да се пласира на Европско првенство, пошто је у Рачни одиграла без победника, 2:2 са селекцијом Пољске у мечу трећег, последњег кола Шесте групе квалификација за континентални шампионат.

"Орлићи" су меч завршили са фудбалером мање, пошто је у 44. минуту искључен Михајло Петковић. Србија је водила 2:0 головима Петковића са пенала у 32. и Огњена Мимовића у 60. минуту и била је на корак од пласмана на ЕП.

Међутим, Пољска је успела да дође до изједначења аутоголом Жана-Карла Симића у 78. и Виктора Матијевича у 87. минуту. У другом мечу последњег, трећег кола Шесте групе квалификација за ЕП Израел и Летонија су одиграли без победника, 1:1.

Србија је у првом колу победила Летонију 1:0, а потом је поражена од Израела 3:1. Прво место на табели освојила је Пољска са пет бодова, колико има и другопласирани Израел. Међутим, Пољска је изборила пласман на ЕП због боље гол разлике.

Наша репрезентација је квалификације завршила на трећем месту на табели са четири бода, док је Летонија последња са само једним. ЕП ће бити одржано на Малти од трећег до 16. јула.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво