Џајић: Пуни оптимизма чекамо наредне обавезе у квалификацијама за Европско првенство

Председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић истакао је да је задовољан учинком националног фудбалског тима у квалификацијама за Европско првенство, те да на основу победа екипа с оптимизмом дочекује наредне мечеве.

Репрезентација Србије у фудбалу савладала је противнике у прва два кола квалификационог циклуса за Европско првенство. Прво је у Београду поражена Литванија, 2:0, а затим су "орлови" у Подгорици били бољи од Црне Горе, 2:0.

Председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић каже да је било веома битно да се квалификациони циклус започне на најбољи могући начин.

"Било је важно да победимо прве две утакмице, екипа је добила додатно самопуздање и пуни оптимизма чекамо јун и наредне обавезе у квалификацијама за Европско првенство. Свесни смо да нема опуштања, волео бих да играчи што пре забораве Литавнију и Црну Гору и да размишљају искључиво о дуелу против Бугарске. Презадовољан сам пре свега из разлога што смо једну тешку утакмицу решили у своју корист. Црна Гора је за мене веома пријатно изненађење, одиграли су на високом нивоу и зато наша победа још више добија на значају“, истакао је Драган Џајић.

Први човек српског фудбала истиче да је примерио да је у одређеним периодима утакмице против Црне Горе било нервозе у тиму, али да ниједног тренутка није губио веру у Стојковићеве изабранике.

"Наша екипа има много играча који једним потезом могу да преломе утакмицу. Били смо стрпљиви и на крају заслужено дошли до циља," наводи Џајић.

Навијачи Црне Горе у Подгорици аплаузима су поздравили химну Србије "Боже правде" уочи утакмице две фудбалске селекције у квалификацијама, а Џајић каже да је дочек националног тима Србије у фудбалу у Подгорици био пријатно изненађење.

"Очекивали смо добар пријем, јер народ у Подгорици воли фудбал и прати наше играче, али да буде баш оволико интересовање заиста и за мене представља пријатно изненађење. Од дочека на аеродрому, затим испред хотела Хилтон, па на тренингу и јуче испред стадиона када је стигао аутобус са нашим репрезентативцима, то су заиста предивне сцене. Имали смо и свечани пријем код Дритана Абазовића, показали су нам на сваком кораку колико поштују српски фудбал и морам још једном да им се захвалим на свему. Враћамо се у Београд пуни импресија због свега што смо доживели у Подгорици", истакао је председник Фудбалског савеза Србије.

Џајић се осврнуо и на време проведено пре, за време и после утакмице са некадашњим играчем Црвене звезде, а садашњим председником Фудбалског савеза Црне Горе Дејаном Савићевићем, рекавши да је после пораза Савићевић био мало нервозан.

"Дејо је био веома коректан, као и увек. Нормално је да после пораза буде мало нервозан, то је сасвим природно. Ја га разумем, темпераментан је и није му било лако. Али је све друго било за сваку похвалу. Дружење на званичној вечери, током утакмице, пришао је после и честитао нам на победи. Свака му част", казао је Џајић.

Џајић је похвалио атмосферу на стадиону "Рајко Митић" у Београду на мечу против Литваније.

"Одушевио ме је амбијент на стадиону Рајко Митић. Није никаква новост да деца у великом броју дођу на фудбалску утакмицу, али сам био импресиониран једним другим детаљем, начином на који су пратили дешавања на терену и њиховим зрелим реакцијама на одређене потезе наших играча. Волео бих да на свакој наредној утакмици српског државног тима, буде слична атмосфера на трибинама", закључио је председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић.

Србија се налази у Групи Г квалификација за Европско првенство, тренутно се налази на првом месту уз шест бодова из две утакмица, са гол разликом од плус четири. 

У наредном колу које је на програму 20. јуна "орлови" гостују репрезентацији Бугарске.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво