Србија је победила – Србија има много да ради...

Веома важна победа Србије у Подгорици доноси сјајну прилику селектору Стојковићу и његовом стручном штабу, прилику које су они, извесно, сасвим свесни и коју ће, несумњиво, дати све од себе да искористе. То је прилика за поправљање недостатака...

Србија је квалитетнији тим од Црне Горе и, као такав, био је доминантнији ривал у овој утакмици. Али мало је ствари у фудбалу које фрустрирају више од доминације која, такорећи, меандрира. Доминација која не води нигде...

Да би квалитет једног тима имао своју пуну манифестацију на терену и на семафору неопходно је да тај тим креира, користи и преноси предности које има. Мора да се ослони на механизме – истина, које није лако увек истренирати – који се користе против онога што противник стави испред вас.

Црна Гора је играла, за разлику од дуела са Бугарском када смо је видели у уском 1-4-3-3 дефанзивном систему, мање-више константно у средњој зони, у 3-5-2 систему. Дефанзивно, наравно, то је био доста ригидни 1-5-3-2 облик.

Постоји небројано начина да се игра против ривала који се одлучи за овај приступ. Али постоје ствари које су основне. Када играте против некога од кога сте бољи, у мери у којој је Србија боља од Црне Горе, онда су основне ствари више него довољне.

Нажалост, тога је, просто било премало.

И то сада није важно. Можда не буде важно ни против Бугарске, па ни до самог краја квалификација.

Али пре или касније, углавном на великим такмичењима, то постаје есенцијално.

Тада просперирају само оне екипе које у тоболцу имају решење за све што противник стави испред њих.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара