Стојковић: Дошли смо да се надигравамо, играчи желе победу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је у Подгорици да његови играчи желе победу против Црне Горе у мечу групе Г квалификација за Европско првенство, које ће се одржати у Немачкој.

Србија је пре два дана у Београду победила Литванију 2:0, док је Црна Гора у Разграду била боља од Бугарске 1:0.

"Што се Црне Горе тиче не постоје тајне међу нама. Знамо чиме располажу, испратили смо први меч и победу важну за њих. Знам да нема Марка Јанковића, који је повређен и одличан је играч. Што се осталих тиче, познајемо све, да им не набрајам имена. Једино сам се уплашио кад сам видео Савићевића у тиму, помислио сам да се није Дејо вратио, како бисмо онда. Срећа, то је млађи Савићевић. То је добра и млада екипа која не сме да се потцени", рекао је Стојковић на конференцији за медије.

Потврдио је да на мечу у Подгорици за Србију неће играти Филип Костић.

"Ради се о упали ахилове тетиве. Није било потребе да ризикујемо и одлука је била да се врати у клуб. Повреде су саставни део и нема ничег горег за тренера. Међутим, то је део фудбала и морамо да пронађемо начин да то превазиђемо. Очекујем од играча одговрност, да одиграју најбоље што могу и остваре циљ. У том погледу верујем да неће бити проблема, јер је ова група већ две године заједно. Они све познају, принципе игре и идеје које желимо да спроведемо, тако да не сме да буде проблема у тактичком делу игре", додао је селектор Србије.

Стојковић је истакао да очекује сјајну атмосферу на мечу са Црном Гором, који ће бити одигран у понедељак од 20.45 сати у Подгорици.

"Ове утакмице имају велику важност. Од мог тима увек очекујем да буде најбољи и осваја бодове. Сутра нам се пружа после прве препреке друга прилика да стигнемо до важних бодова, очекујем узбудљив меч, такмичарски и верујем да моји момци могу да изнесу терет", рекао је Стојковић.

Није желео да открије у ком саставу ће сутра Србија играти.

"После данашњег тренинга ће бити доста јасније, а ја ћу донети одлуке које су у интересу тима када је тактика у питању и те се одлуке доносе увек хладне главе. Постоји неколико опција и драго ми је због тога. Онај састав, који буде истрчао сматраћу да је најспремнији што се мог тима тиче и тимске игре. И не треба забравоти да сада имамо пет измена, што даје довољно простора и времена да повлачите неке потезе у односу на резултат и дешавања на терену", нагласио је Стојковић.

Новинари су изнели податак да Србија у последњих пет квалификационих циклуса није остварила две победе на старту такмичења.

"Нисам знао то. Сада ћемо покушати да срушимо ту традицију. Не брине ме превише нити обраћам пажњу на то. Знамо шта нам је циљ и да су бодови важни и да носе исту тежину. Дошли смо да се надигравамо и да покушамо кроз наш циљ да тако буде. Не заборавимо да противник жели исто то. Све ћемо учинити да утакмицу решимо у своју корист, али неће бити лако. Ко тако мисли, у великом је проблему", додао је Стојковић.

Селектор је нагласио да су српски играчи свесни одговорности, тежине и важности сваке утакмице.

"То је оно што видим у мојим играчима, тај менталитет који нас је красио кроз ове две године. То довољно показује да смо на добром путу да можемо да играмо добро, атрактивно, квалитетно и да побеђујемо. Са те стране се ништа неће мењати у односу на противника", истакао је селектор Србије.

субота, 02. децембар 2023.
20° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке