Енглези изненадили Италијане, Португал декласирао Лихтенштајн

Фудбалери Енглеске су успели да надиграју Италијане са 2:1 на гостовању у својеврсном дербију првог дана квалификација за Европско првенство 2024. у Немачкој. У првом мечу, који је отворио данашњу серију утакмица, селекција Словеније је на гостовању надиграла Казахстан са 2:1 после преокрета у другом полувремену. Португал је на свом терену надиграо Лихтенштајн са чак 4:0.

Енглези изненадили Италијане, Португал декласирао Лихтенштајн Енглези изненадили Италијане, Португал декласирао Лихтенштајн

Енглези су у Напуљу одлично ушли у меч и успели да дођу до победе на италијанском терену после пуне 62 године.

У врло равноправном дуелу, са доста шанси на обе стране, победу су практично пбезбедили у првом полувремену пошто су повели већ у 13. минуту голом Деклана Рајса за вођство од 1:0.

У 41. минуту је лопта погодила у руку Ђованија Де Лоренција у казненом простору Италије а судија меча Срђан Јовановић је после прегледања снимка досудио једанаестерац за Енглезе.

Хари Кејн је био сигуран са беле тачке за 2:0 са колико се отишло на полувреме. Кејн је овом голом постао најбољи стрелац у историји Енглеске селекције. Ово је био његов 54 гол за репрезентацију.

У наставку домаћини нису одустајали и успевају у 56. минуту да смање на 2:1 голом Матеа Ретегија и потом повећавају притисак у жељи за преокретом.

Но то је ипак било све иако су од 80. минута имали и играча више на терену јер је су Италијани остали са играчем мање због два жута картона.

На гостовању су убедљиве биле и селекције Северне Ирске која је надиграла Сан марино са 2:0 и Словенија која је са 2:1 била боља од Казахстана.

На свом терену убедљиво су славиле репрезентације Босне и Херцеговине против исланда са 3:0 и Португала који је декласирао Лихтенштајн са 4:0 уз два гола вишеструког рекордера Кристијан Роналда.

Квалификације за Европско првенство отворила је утакмица Казахстана и Словеније, у којој су Словенци славили на гостовању са 2:1 после резултатског преокрета који су направили у другом полувремену.

Тим Словеније је одлично ушао у меч на гостујућем терену али су после неколико пропуштених прилика примили погодак који је у 24 минуту ударцем главом постигао Максим Самородов за вођство домаћина од 1:0.

Ипак Словенци се нису предавали и потом су потпуно преузели иницијативу и дошли до изједначења, а потом и резултатског преокрета у другом полувремену головима Давида Брекала у 47. и Зана Випотника у 78. мминуту за победу са 2:1.

Данашње утакмице квелификација:

Група Ц:
Италија – Енглеска 1:2
Македонија – Малта 2:1:0

Група Х:
Казахстан – Словенија 1:2
Данска – Финска 3:1
Сан Марино – Северна Ирска 0:2

Група Ј:
Босна Херцеговина – Исланд 3:0
Португал – Лихтенштајн 4:0
Словачка – Луксембург 0:0

понедељак, 23. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи