Роналдо са два гола у победи над Линхенштајном у 197. утакмици за репрезентацију прославио светски рекорд

Један од најбољих фудбалера света икад Кристијано Роналдо постао је вечерас светски рекордер са 197 утакмица за репрезентацију. Он је рекорд прославио са два гола у победи над Линхенштајном од 4:0.

Роналдо са два гола у победи над Линхенштајном  у 197. утакмици за репрезентацију прославио светски рекорд Роналдо са два гола у победи над Линхенштајном у 197. утакмици за репрезентацију прославио светски рекорд

Португалац је почео меч против Лихтенштајна на старту квалификација за Еуро 2024 и надмашио репрезентативца Кувајта Бадера Ал-Мутавија, са којим је до сада био изједначен. Португалија је рутински одрадила посао и декласирала ривала.

Роналдо је постигао, такође рекордних, 120 голова за Португал, а освојио је Еуро 2016. године и Лигу нација три године касније.

У изјавама пред меч са Луксембургом Португалац је истакао да не прави "дугорочне планове" о наступима на Европском првенству наредне године и на Светском првенству 2026.

Крајем новембра прошле године Роналдо је напустио Манчестер јунајтед, да би након Светског првенства у Катару и елиминације његове селекције у четвртфиналу, прешао у саудијски Ал-Наср.

Португалија је у оквиру Групе Ј савладала Линенштајн са 4:0. Домаћин је повео голом Кансела у осмом минуту. На 2:0 повисио је Силва у 47. Потом је Роналдо био прецизан са беле тачке, играо се 51. минут, Коначних 4:0 Кристијано је поставио  у 63. минуту,

У оквиру исте групе Босна и Херцеговина је савлада Исланд са 3:0. Док је дуел Словачке и Луксембурга завршен без голова.

Табела:
Португалија 3
БиХ 3
Словачка 1
Луксембург 1
Исланд 0
Линхенштајн 0 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво