Грујић и Миленковић оптимистични пред почетак квалификација за Европско првенство

Репрезентативци Србије у фудбалу Никола Миленковић и Марко Грујић истакли су на конференцији за медије да селекција има добре шансе да избори пласман на Европско првенству које се наредне године одржава у Немачкој.

Србија ће 24. марта у Београду почети квалификациони циклус утакмица за Европско првенство, први противник "орловима" биће Литванија, док ће три дана касније гостовати Црној Гори у Подгорици.

Репрезентативци Србије, Никола Миленковић и Марко Грујић су се на почетку осврнули на Мундијал у Катару, а потом су истакли да се надају добрим резултатима у квалификација за Европско првенство.

"Била су велика очекивања у Катару, могли смо и више да пружимо, нисмо успели, то остаје иза нас и окрећемо нову страницу. Пред нама су квалификације за Европско првенство, нема лаких утакмица, у сваки меч морамо ући са вером у себе и максималном концентрацијом. Мислим да имамо добре шансе да се квалификујемо, верујем да можемо да поновимо игре из квалификација за Светско првенство", рекао је Миленковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Фудбалер Порта и репрезентативац Србије Марко Грујић је истакао да је играчима било потребно време да преболе неуспех на Мундијалу у Катару.

"Сигурно да смо сви очекивали више на Светском првенству, требало је времена да преболимо тај неуспех. Сада смо сви ту на новом почетку, жељни и мотивисани да успемо у новом циљу и остваримо пласман на Европско првенство", рекао је Грујић.

Миленковић је рекао да репрезентативци верују у себе и квалитет који имају, те да се надају успеху на крају квалификација.

"Немамо страх од ривала, искрено играли смо и против јачих селекција па смо успевали да се изборимо и пронађемо пут до успеха. Све поштујемо, сваког ривала, али знамо колико можемо и шта желимо", изјавио је Грујић.

Репрезентација Србије од самосталности 2006. године ниједном није заиграла на смотри најбољих селекција Европе, последњи пут су репрезентативци представљали државу 2000. године на Европском првенству одржаном у Белгији и Холандији.

"То је за нас само мотив више да будемо генерација која ће после 24 године да оствари пласман на једно тако велико и важно такмичење", истакао је Миленковић.

Србија се налази у Групи Г квалификација за Европско првенство 2024. са Литванијом, Црном Гором, Бугарском и Мађарском. Две првопласиране селекције ће изборити пласман на турнир у Немачкој.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво