ФС Румуније демантовао Мађаре: Уефа није дозволила истицање заставе тзв. "Велике Мађарске"

Фудбалски савез Румуније (ФРФ) саопштио је да Европска фудбалска унија није дозволила истицање заставе тзв. "Велике Мађарске" на међународним утакмицама.

Фудбалски савез Мађарске (МЛСЗ) саопштио је раније да су Уефа и организација Фаре дозволиле да навијачи на утакмицама у квалификацијама за ЕП 2024. могу да истичу заставе тзв. "Велике Мађарске".

У саопштењу МЛСЗ је наведено да заставе са уцртаном мапом некадашње територије Мађарске није жеља за расизмом или преузимањем туђе територије.

На застави коју Мађари желе да истичу на утакмицама налазе се делови Србије, Словеније, Румуније, Украјине, Хрватске, Словачке и Аустрије.

Територије, које се налазе на застави, после Првог светског рата припојене су овим државама.

Румунија је најбурније реаговала на ову одлуку, а ФРФ је затражио објашњење од челника Уефе.

ефа није одобрила и неће дозволити истицање симбола које помиње МЛСЗ на међународним утакмицама. Сматрамо да је МЛСЗ погрешио када је саопштио да ће на утакмицама моћи да се истичу поменуте заставе, јер то представља одступање од Дисциплинског Уефиног правилника. ФРФ ће ако буде неопходно о свему обавестити Дисциплинску комисију Уефе", наводи се у саопштењу РФР и истиче се да ревизионизам није прихваћен у фудбалу.

"ФРФ верује да ће Уефа санкционисати истицање ових симбола, који могу да подстакну на мржњу и насиље на утакмицама у европским такмичењима", закључује се у саопштењу ФРФ-а.

недеља, 04. јун 2023.
22° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено