Уефа и Фаре дозволили заставу тзв. "Велике Мађарске" у квалификацијама за ЕП

Фудбалски савез Мађарске (МЛСЗ) саопштио је да је добио дозволу Европске фудбалске уније (Уефа) и организације Фаре да користи заставу тзв. "Велике Мађарске" на утакмицама квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано 2024. године у Немачкој.

Уефа и Фаре дозволили заставу тзв. "Велике Мађарске" у квалификацијама за ЕП Уефа и Фаре дозволили заставу тзв. "Велике Мађарске" у квалификацијама за ЕП

У саопштењу се наводи да је Млсз затражио мишљење од Уефе и организације Фаре, која се бави борбом против дискриминације у фудбалу, о застави са картом "историјске" Мађарске.

МЛСЗ тврди да ће навијачи моћи да носе ове заставе на трибинама, пошто Уефа и Фаре тврде да се не ради о политичком симболу.

На заставама се налази мапа, која представља некадашњу територију Мађарске, чији делови данас припадају Србији, Словенији, Румунији, Украјини, Хрватској, Словачкој и Аустрији.

ЛСЗ је затражио јасну одлуку од Уефе и Фаре у вези са дозволом за приказивање историјског симбола. Прихватајући наше аргументе, ове две организације су признале да овде нема расистичког понашања. Међутим, то се не односи на додатне симболе и натписе, као и песме навијача", стоји, између осталог, у саопштењу МЛСЗ.

Мађарска се налази у групи Г квалификација за ЕП 2024. са селекцијама Србије, Црне Горе, Бугарске и Литваније. Мађарска је у првом колу слободна, а 27. марта играће на свом терену са Бугарском.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се