Ајнтрахт јури два гола заостатка у Напуљу, Ливерпул мора на све или ништа на "Бернабеу" (21.00, РТС1)

Вечерас ће бити одиграна два реванш меча осмине финала Лиге шампиона. Реал Мадрид дочекује Ливерпул (21.00, РТС1) након убедљиве победе у Енглеској, док ће Наполи против Ајнтрахта на свом терену покушати да одбрани два гола предности стечена у Франкфурту.

Никада у историји Ливерпул није на једној европској утакмици примио пет голова на "Енфилду", све до првог дуела са Реал Мадридом у осмини финала овогодишњег издања Лиге шампиона и поготка којим је Карим Бензема у 67. минуту ставио тачку на све наде да енглески тим може до победе над Мадриђанима први пут још од 2009. године.

Вечерас ће Ливерпул у Мадриду покушати да писање историје узме у своје руке, да коначно савлада Реал, а можда и направи један од највећих преокрета у историји фудбала, надокнади 5:2 са "Енфилда" и избори пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

Не иду екипи Јиргена Клопа наруку искуства из прошлости пошто Ливерпул није победио "краљевски клуб" још од 10. марта 2009. године, када је у реваншу осмине финала Лиге шампиона испратио Мадриђане кући са четири гола у мрежи (4:0) и потврдио тријумф из Шпаније (1:0) од недељу дана раније.

Од последњих пет финала елитног европског такмичења, у два су се састали вечерашњи ривали и два пута се Реал Мадрид окитио титулом првака Европе.

Између два дуела за трофеј, играли су Ливерпул и Реал и у четвртфиналу Лиге шампиона 2021. године - Мадриђани су у главном граду Шпаније славили резултатом 3:1, па им је 0:0 у Енглеској било довољно. Био је Реал два пута бољи (1:0 и 3:0) и када се са Ливерпулом нашао у истој групи 2014. године.

И Ливерпулу и Реалу је Лига шампиона сламка спаса за успешну сезону пошто је тим са "Енфилда" тек шести на табели Премијер лиге након пораза од Борнмута за викенд, док Реал у Шпанији има девет бодова заостатка у односу на првопласирану Барселону.

Реал је до осмине финала стигао као најбољи тим из Групе Ф, у којој је са четири победе, ремијем и поразом од Лајпцига иза себе оставио немачки тим, Шахтјор и Селтик.

Ливерпул је у Групи А освојио једнак број бодова као Наполи - 15, али је у Напуљу доживео једини порз (1:4), па је у нокаут фазу такмичења морао са другог места, испред Ајакса и Ренџерса.

Ајнтрахт у Напуљу са два гола заостатка

Не много лакши посао од Ливерпула имаће фудбалери Ајнтрахта у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона, пошто долазе у Напуљ са два гола заостатка.

Наполи је први меч у Франкфурту добио резултатом 2:0, а стрелци су били Осимен и Ди Лоренцо.

Утакмице у Мадриду и Напуљу почињу у 21.00 час, њихов ток и резултате можете пратити на нашем порталу, док је директан пренос дуела Реал Мадрида и Ливерпула на Првом програму РТС-а.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво