Читај ми!

Џајић за РТС: Гарантујем да сам одговоран човек, радићу у интересу српског фудбала

Кандидат за председника Фудбалског савеза Србије Драган Џајић, један од најбољих фудбалера Србије и фудбалер Црвене звезде изјавио је у емисији "Око" да себе сматра одговарним човеком који ће радити у интересу српског фудбала.

Кандидат за председника Фудбалског савеза Србије Драган Џајић истакао је у разговору са Гориславом Папићем у емисији "Око" да је више од четрдесет година провео у фудбалу.

"Играо сам 15 година за Звезду као првотимац, а онда сам 20 година био технички директор, шест година, плус годину и по дана председник клуба. Не знам да ли има оваквих случајева у свету, задовољан сам што ме прати таква статистика и што је мој си-ви такав какав јесте", каже Џајић.

Наводи да му је посебно драго што је наставио да се бави фудбалом и после играчке каријере.

"Посебно ми је драго што сам после играчке каријере наставио да радим и учим у фудбалу, а имао сам срећу и да су ме пратили резултати који су Звезди донели највећи успех у историји њеног постојања", сматра Џајић. 

"Верујем у цео извршни одбор који сам изабрао"

Када је постао кандидат за председника Фудбалског савеза Србије изабрао је Владимира Петровића Пижона јер сматра да његова одлучност може да му помогне. Поред Петровића ту су и Јанош Жембери и Бранислав Недимовић.

"Цео извршни одбор који сам изабрао је одбор у који ја лично верујем, водио сам рачуна да сви представници региона буду чланови управног одбора, о томе се морало водити рачуна. То су људи којима треба дати димензију да воде рачуна о својим регионима, да буду прави представници својих региона и српског фудбала, а српски фудбал је онолико добар колико су му добри региони", рекао је Џајић. 

Истиче да је потребно да се у српском фудбалу направи атмосфера, да сви стадиони буду пуни, да људи који су председници региона уз сагласност осталих клубова подигну ниво фудбала за који је земља тренутно спремна. 

"Велики проблем је инфраструктура"

Кандидат за председника истиче да се на инфраструктури мора радити, и то не само у великим клубовима, попут Звезде и Партизана већ и у оним мањим.

"Не можемо вршити припреме у децембру, па да чекамо март, да чекамо Лигу шампиона или Европе. Морамо настојати да већ у фебруару сви терени буду функционални за игру, онакви какви доликују за земљу као што је Србија", истиче Џајић.

Напомиње да је задовољан колико држава улаже у фудбал градећи стадионе.

"Мислим да не постоји држава у свету која жели да помогне спорту колико то жели Србија сада, мислим да фудбал иде у правом смеру, подижу се стадиони и у мањим срединама и хоћемо да покренемо нешто за шта Србија има талента. Штета је да ово пропустимо", каже Џајић који је добио подршку свих савеза Србије, од истока, преко запада, југа, Косова и Метохије, Војводине. 

"За себе гарантујем да сам одговоран човек, такав сам био и као фудбалер и спортски радник, очекујем да сви дамо допринос и помогнемо фудбалу на нашим просторима, у свим срединама", гарантује Џајић.

Каже да ће без обзира колико воли Звезду радити само у интересу српског фудбала, не само Звезде, већ свих клубова. 

"Требаће доста труда и времена да српски фудбал постане конкурентан да осваја велика такмичења" 

"Пре свега велика је ствар што ће првак Србије директно ићи у Лигу шампиона, мислим да у овом тренутку нисмо спремни да размишљамо о трофејима и већим успесима, али мислим да можемо да помрсимо рачуне великим клубовима", сматра кандидат за председника ФСС-а.

Подсећа да ће бити потребно много труда и времена да српски фудбал дође до нивоа у ком ће клубови моћи да буду конкурентни да освајају такмичења.

"Ја сам пре могао да располажем са играчима из других република, сада сви бољи фудбалери данас играју у страним клубовима и од њих се очекује да донесу резултате репрезентацији. То су талентовани момци, и не смемо више дозволити да репрезентација након добрих квалификација разочара на завршним турнирима", истиче Џајић.

Сматра да ће се репрезентација пласирати на Европско првенство, али мора бити боља на завршном турниру.

"Очекујем да се репрезентација Србије квалификује на Европско првенство", што се тиче пласмана на Светско првенство, успех је лепо прослављен, народ је очекивао такву сваку утакмицу. То је разочарало народ који је желео више", рекао је некадашњи фудбалер Звезде и репрезентације. 

"Сматрам да ћемо имати Чеферинову подршку, уколико она буде потребна српском фудбалу" 

Драган Џајић и са Мишелом Платинијем и са Александром Чеферином има добре односе. 

"Чеферин је заслужио да буде на позицији на којој јесте и изванредно ради свој посао. Мислим да Србија може рачунати на подршку председника Уефе кад јој подршка буде требала."  

Наводи да је Платини један од најбољих играча које познаје.

"Био је велики фудбалер, председник Фудбалске федерације, био је председник Уефе, за собом је имао велику каријеру. Изузетно га ценим и један је од најбољих фудбалера против којих сам ја играо и које познајем", закључио је Драган Џајић.

"Избори су демократски, Немања Видић ми је драг и као човек и као фудбалер" 

Џајић има најлепше мишљење о противкандидату Немањи Видићу, и каже да не зна ко ће победити на изборима који се одржавају 14. марта.

"Не знам ко ће победити, избори су демократски. Немања Видић је одличан фудбалер, пратио сам ток његове читаве каријере, од доласка до одласка из Црвене звезде. Немам речи којима бих описао колико ми је драг као човек и колико ми је био драг као играч. О њему мислим све најлепше", завршио је Џајић.

 

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се