Читај ми!

Вучић се састао са председником Уефе Александром Чеферином

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Уефе Александром Чеферином са којим је разговарао о јачању сарадње, заједничким активностима у погледу промоције највиших вредности за које се залаже европска кућа фудбала, као и о великим пројектима у које Србија улаже у складу са највишим стандардима Уeфe.

Вучић је, пожелевши добородошлицу председнику Уефе, истакао да је Чеферин умногоме унапредио ову организацију, као и да ће Србија и њен национални фудбалски савез остати поуздан партнер УЕФА када је у питању залагање за конкретну реализацију стратегије и континуираног напретка фудбалског спорта.

"Са великим задовољством сам се састао са челником европске куће фудбала Александром Чеферином", написао је Вучић на Инстаграм налогу "будуцностсрбијеав", уз фотографије са састанка.

Председник Србије је посебно истакао снажан замах улагања државе Србије у фудбал у целини, а поготово у изградњу стадиона широм Србије и додао да се у нашој земљи тренутно граде врхунски стадиони у Лесковцу, Зајечару, Лозници и осталим градовима у којима је то предвиђено..

Како је Вучић рекао, у Сурчину се планира изградња националног стадиона у складу с највишим стандардима Уефа, чиме ће се Србија сврстати у ред оних земаља које могу да организују и врхунске фудбалске догађаје, попут финала Лиге шампиона.

Председник Уефе Чеферин захвалио је председнику на срдачном гостопримству, истакавши да је сарадња са Фудбалским савезом Србије на изузетном нивоу.

Чеферин је додао да Уефа и ФСС заједно и посвећено раде на реализацији стратегије која пре свега промовише квалитетан фудбал, међусобно поверење, конкурентност и укупни просперитет фудбалског спорта, а посебно младих фудбалера којима треба обезбедити најбоље и фер услове за развој и напредак.

Саговорници су се сагласили да велики пројекти и улагања Србије у изградњу стадиона и унапређење фудбала у нашој земљи дају огроман допринос побољшању конкурентске равнотеже у европском фудбалу и смањењу јаза између елитних и осталих клубова, што и представља један од главних циљева деловања Уефе у наредном периоду, наводи се у саопштењу прес службе Председника.

понедељак, 27. март 2023.
15° C

Коментари

Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања