Читај ми!

Фудбалски клуб Партизан условно иступио из ЈСД Партизан

Скупштина Фудбалског клуба Партизан, као највиши орган Клуба, донела је одлуку да Фудбалски клуб Партизан условно иступи из чланства у Југословенском спортском друштву (ЈСД) Партизан, саопштили су из Хумске.

Након одржане редовне седнице Скупштине Фудбалског клуба Партизан, која је била затворена за јавност, а којом су председавали Милорад Вучелић и Милош Вазура, из Хумске су издали саопштење у којем наводе да Фудбалски клуб Партизан оштро осуђује "незапамћен противзаконит притисак" који је пре седнице вршен на поједине делегате у Скупштини ЈСД и захтева да надлежни органи одмах предузму мере из своје надлежности.

Истакли су и да Фудбалски клуб Партизан осуђује и не прихвата незаконито и нестатутарно понашање председника кошаркашког клуба у Скупштини ЈСД Партизан.

"Фудбалски клуб Партизан инсистира да се изборни процес у ЈСД 'Партизан одржи у свему на начин прописан актима ЈСД Партизан, и истиче да одлуке донете од групе представника одређеног броја чланова ЈСД Партизан, нису у складу са актима ЈСД Партизан", наведено је у саопштењу.

Наглашавају и да ФК Партизан пружа пуну подршку, како кажу, регуларно изабраном руководству и управи ЈСД Партизан у превазилажењу настале ситуације и успостављању законитог рада у ЈСД Партизан и у потпуности је сагласан са свим законом предузетим корацима оствареним у виду покретања свих одговарајућих правних поступака - подношења кривичних пријава, тужбе за поништај незаконите и нестатутарне одлуке надлежном суду и жалбе на решење Агенције за привредне регистре.

"Фудбалски клуб 'Партизан је дужан да у свом раду доследно поштује законске норме, те се самим тим не може повиновти незаконитим одлукама нелегитимне и незаконите наводно изабране наводно нове управе ЈСД Партизан, нарочито ако су исте супротне правима обавезама и интересима чланова ФК ''Партизан'', пише у саопштењу.

"Подршка председнику, генералном директору и Управном одбору"

Из Хумске су саопштили да је Скупштина ФК Партизан', као највиши орган Клуба, донела одлуку да Фудбалски клуб Партизан условно иступи из чланства у Југословенском спортском друштву Партизан.

"Ова одлука ступа на снагу превентивно и примењује се уколико од стране незаконите наводне управе ЈСД Партизан, без одржавања нове седнице скупштине ЈСД Партизан и злоупотребом овлашћења из чл. 21. Статута ЈСД Партизан буде донета одлука којом се одлучује о правима и обавезама Фудбалског клуба Партизан као члана ЈСД Партизан", наводе из Хумске.

Наглашавају и да Скупштина ФК Партизан пружа пуну подршку председнику, Управном одбору и генералном директору Клуба у циљу, како кажу, заштите интереса чланства Клуба и интереса Клуба и стварања услова да се омогући несметана реализација домаћих и међународних обавеза, кроз редовно и стабилно пословање.

Две скупштине и два председника ЈСД

Изборна седница Скупштине ЈСД Партизан, која је почела 12. септембра, прекинута је након што су поједини делегати, међу којима и један од кандидата за председника ЈСД - председник Кошаркашког клуба Остоја Мијаиловић напустили заседање.

Мијаиловић је незадовољан понашањем људи из фудбалског клуба и актуелног председника Милорада Вучелића, првог човека фудбалске секције, одмах потом направио "своју Скупштину" у просторијама тениског клуба, где је наводно изабран за председника, док је Милорад Вучелић прогласио ту одлуку неважећом, уз објашњење да на Скупштини није било кворума и услова. 

"Скупштина није одржана, на њој нису бирани никакви органи, ни чланови Управног одбора. За одржавање Скупштине, није било услова. Све нове Скупштине су нелегалне, нелегитимне. Дакле, све друге манифестације и догађаји, немају никакву правну ваљаност", рекао је Вучелић тада на ванредној конференцији за медије. 

Ипак, на званичном сајту Агенције за привредне регистре објављено је да је Мијаиловић нови председник ЈСД Партизан, након чега су из фудбалске секције најавили да ће Југословенско спортско друштво Партизан поднети кривичне пријаве и тужбе против Остоје Мијаиловића и одговорних у Агенцији за привредне регистре (АПР), који су председнику кошаркашке секције омогућили да се упише као правни заступник ЈСД Партизан.

петак, 23. фебруар 2024.
17° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво