Читај ми!

Букари летео против Пјуника, "петарда" Звезде за миран реванш у Јеревану!

На крилима фантастичног Османа Букарија фудбалери Црвене звезде убедљиво су победили Пјуник и направили велики корак ка плеј-офу за пласман у Лигу шампиона. Букари је уписао први хет-трик у каријери, а Звезда у уводном мечу трећег кола квалификација за елитно такмичење савладала Пјуник резултатом 5:0 и следеће седмице у Јереван носи огромну предност.

Црвено-бели су већ сада једном ногом у плеј-офу, након изузетне партије у којој је Осман Букари купио срца више од 40.000 присутних навијача.

Крилни нападач из Гане је у првој европској утакмици потврдио да ће бити огромно појачање за српског шампиона, летео је по терену и био неухватљив за чуваре, па је већ у првих 45 и кусур минута на свом конту имао два гола и једну асистенцију.

Букари је у другом минуту најавио спектакуларну партију, затресао је мрежу на асистенцију Александра Катаија, али је био у минималном офсајду.

Међутим, нешто мање од пола сата почео је шоу који је трајао до паузе за полувреме. Прво је фантастичним трком прешао више од 50 метара, "отресао" чувара са леђа и заобишао голмана за 1:0.

Пет минута касније на семафору је писало 2:0, а сада је Букари асистирао још једном играчу који је током лета стигао на стадион "Рајко Митић" – Кингсу Кангви.

Миран наставак утакмице 23-годишњак је потврдио у самој завршници првог дела игре. Поново је севнула контра са центра, одузета лопта још једном је експресно стигла до Букарија који прецизним ударцем од стативу доноси 3:0.

Очекивано, изабраници Дејана Станковића умртвили су ритам у наставку сусрета и определили се на чување велике предности коју су стекли. Пјуник је заиграо мало отвореније, али је домаћин лепо затворио све прилазе голу Милана Борјана.

Иако се играло много спорије и црвено-бели нису превише запињали, у 70. минуту Букари је комплетирао хет-трик и најбољу утакмицу у каријери. Сада је имао и мало среће јер је после његовог убацивања голман Пјуника слабо реаговао на првој стативи.

Ни ту није био крај јер је резервиста Стефан Митровић, из свог првог контакта са лоптом, дошао до другог кола у новом клубу и поставио коначних 5:0.

Следећих петнаестак минута били су формалност, а то би могао да буде и реванш за шест дана у Јеревану јер Звезда има огромну предност.

Једина мрља на тријумф јесте црвени картон Милана Родића, који је искључен у самом финишу сусрета пошто је за 30 секунди зарадио две опомене.

Уколико успе да одбрани овај резултат, пласираће се у плеј-оф за пласман у Лигу шампиона, где ће играти вероватно против Макабија из Хаифе. Израелски клуб је у првом сусрету са 4:0 декласирао кипарски Аполон.

Такође, тим резултатом би најбољи српски тим обезбедио најмање играње у групној фази Лиге Европе, али је јасно да је примарни циљ свих у Љутице Богдана повратак у најјаче европско такмичење после две године.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво