Манчестеру лидерска позиција

Фудбалери Манчестер јунајтеда декласирали су Портсмут са 5:0 и барем привремено избили на лидерску позицију на табели енглеског првенства са бодом испред другопласираног Челсија.

Манчестер је до убедљиве победе над Портсмутом стигао пошто су му противнички играчи помогли са чак три аутогола која су у своју мрежу сместили Ентони Ванден Боре, Марк Вилсон и Ричард Хјуз.

Голове су постигли и Вејн Руни и Димитар Бербатов, па је Манчестер лако стигао до првог места Премијер лиге са 56 освојених бодова.

Челси ће имати шансу да се сутра врати на чело табеле, али то неће бити лак задатак, пошто ће у дербију кола одмерити снаге са трећепласираним Арсеналом, који ће покушати да се врати у трку за шампионском титулом.

Ливерпул је у првом мечу победио градског ривала Евертон са 1:0 захваљујући голу Хонађанина Дирка Кујта, његовом 50. у дресу црвених. Кујт је мрежу Евертона затресао у 55. минуту сусрета, после доброг центаршута капитена Ливерпула Стивена Џерарда из корнера. Ливерпул је до три бода стигао иако је од 35. минута имао играча мање, пошто је тада искључен Сотирос Киријакос.

Грчки фудбалер је црвени картон добио због старта са две ноге на везисту Евертона Маруанеа Фелаинија, који је прошао без казне, иако је одмах потом нагазио Киријакоса. Меч је са 10 играча на терену завршио и Евертон, пошто је Стивен Пијенар у 90. минуту добио други жути картон.

Ливерпул се захваљујући победи над градским ривалом пробио до четвртог места на табели, последњег које следеће сезоне води у Лигу шампиона, односно у квалификације за најквалитетније европско такмичење.

Пето место сада заузима Тотенхем, који је на свом терену играо нерешено са Астон Вилом 0:0. Вила је, такође, пропустила шансу да евентуалном победом дође до пете позиције.

Убедљиву победу остварио је и Стоук Сити, који је савладао Блекбурн са 3:0. Барнли је био бољи од Вест Хема 2:1, а истим резултатом је и Хал неочекивано победио Манчестер Сити.

Једини гол за Сити постигао је репрезентативца Гане Емануел Адебајор, коме је то био први погодак од када се вратио са Купа афричких нација где је делегација његове земље нападнута рафалима из ватреног оружја.

Без победника завршени су дуели Сандерленда и Вигана 1:1, односно Болтона и Фулама 0:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара