Читај ми!

Пренос финала Купа Србије на РТС 1 од 18 часова

Фудбалери вечитих ривала Црвене звезде и Партизана бориће се у финалу Купа Србије, нашем наjмасовнијем клупском такмичењу. Утакмица на стадиону "Рајко Митић" почиње у 18 часова. Директан пренос утакмице биће на Првом програму РТС-а, као и на Првом програму Радио Београда.

На крају сезоне у новом вечитом дербију Црвена звезда ће покушати да одбрани дуплу круну, а Партизан жели да прекине лошу серију у међусобним дуелима и дође до пехара.

И прошле године финале је играно на стадиону "Рајко Митић", а славили су домаћини после бољег извођења једанаестераца.

У последњих пет година Звезда и Партизан одиграли су три међусобна финала Купа, два пута су домаћини били црвено-бели, а једном црно-бели. Само једном је победио гостујући Партизан и то 2019. године.

У богатој историји вечитих ривала црвено-бели су до сада 25 пута освајали пехар у најмасовнијем фудбалском такмичењу, док су црно-бели 16 пута подизали пехар.

Од кад се ово такмичење игра под називом Куп Србије (2006), Партизан има седам титула (уз још три финала), а Црвена звезда четири (плус два финала). Две титуле има Војводина, а по једну Јагодина и Чукарички.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво