За срце и душу фудбалске Србије

На популарној Маракани данас ће од 16.15 поново на травнати тепих највећег српског стадиона истрчати фудбалери тренутног лидера на табели Јелен Супер лиге Црвене звезде и актуленог шампиона Партизана у 137. "вечитом" дербију.

У окршајима црвено и црно белих годинама важи само једно правило, а то је да правила једноставно нема. Реално победа, психолошки и бодовно, много више би значила гостима. Јер, приближили би се лидеру само на бод и са више самопоуздања ушли у финиш јесењег дела првенства. Домаћин има више простора за математку. Ремијем би задржао предност, а опет у случају победе, имао би седам бодова више од комшије и још више се учврстио на првом месту табеле.

- Верујем у наш тријумф и надам се да завршетак првог дела првенства ипак неће бити неизвестан. Спремни смо да одиграмо прави дерби, какав можда није виђен у последње време. Ипак, нећу да кријем, лично био бих задовољан и бодом - рекао је Славољуб Ђорђевић, штопер црвено-белих.

 Посебан мотив у данашњем мечу имаће искусни дефанзивац Партизана Младен Крстајић. После десет година одиграће утакмицу против Црвене звезде. Ривал црно-белих има убојит напад, тако да ће одбрана Партизана морати да буде изузетно опрезна, јер су Лекић, Јевтић и Перовић постигли 14 од 22 гола црвено-белих ове сезоне, а сва тројица се очекују у статној постави. 

- Сулудо је прогнозирати исход. Звезда нема пораз у шампионату, игра на свом терену и чини ми се да је због тога фаворит. Ми смо почели да играмо све боље. Истина, имају добре нападаче, њих тројица су одлични реализатори. Не плашимо се Маракане и сигурно да не одлазимо са белом заставом - категоричан је Крстајић.

Црвена звезда и Партизан су до сад одиграли 136 "вечитих" дербија. Са 57 победа и 36 пораза успешнији су црвено-бели. Нерешено је било 43 пута. Последњи пут Партизан је изгубио од Црвене звезде пре скоро две године (1:4). Од тада су одигране четири утакмица, два пута је било нерешено (1:1, 1:1), а два пута је славио Партизан (2:0, 2:0). У међувремену, вечити су играли и полуфинале купа, где су такође били успешни играчи из Хумске (3:2). Интересантно да Партизану у "вечитом" дебију није досуђен једанестерац чак 14 година, односно последњи пут црно-бели су имали пенал против црвено-белих 18. марта 1995. године. 

Информација за оне који одлазе на стадион да се капије отварају од 14 часова, а улазнице је могуће купити и на благајнама стадиона у Хумској. Утакмица је проглашена високо ризичном, па ће за безбедност на и око стадиона бити задужено 550 редара, док ће припадника полиције бити бар три, до четири пута више.  

БЕОГРАД. СТАДИОН: Црвене звезде. КАПАЦИТЕТ: 54.000. СУДИЈА: Драган Станковић (Београд).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стаменковић - Игњатијевић, Вилотић, Ђорђевић, Нинков - Савио, Богдановић, Исах - Перовић, Лекић, Јевтић. ТРЕНЕР: Владимир Петровић.

ПАРТИЗАН: М. Вожовић - Кнежевић, Ђорђевић, Крстајић, Ломић - Љајић, Петровић, Фејса, Мореира - Диара, Клео. ТРЕНЕР: ГОРАН СТЕВАНОВИЋ.

Партизан:

Број коментара 68

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара