Рехагелова тактика донела пласман на СП

Селектор грчке фудбалске репрезентације Ото Рехагел изјавио је да сматра да је његова дефанзивна тактика донела још један успех у 100. утакмици у којој је водио екипу - пласман на Светско првенство у Јужној Африци.

Овај 71-годишњи немачки тренер предводио је Грчку до првог пласмана на СП у последњих 16 година и другог у историји, а победила је Украјину са 1:0 у баражу.

Грчка се бранила већи део меча, а Димитрис Салпигидис је постигао једини гол у 31. минуту.

"Наш план је био да користимо контранападе и један од њих је био довољан да победимо. Тако играмо са фудбалеримо које имамо и према њиховим могућностима", рекао је Рехагел.

Према његови речима, Грчка би играла много атрактивније да има играче као што су Кака, Меси или Ћави.

Рехагел је изабран за селектора Грчке 2001, а изненадио је фудбалски свет када је три године касније освојио титулу европског шампиона. 

"Ми имамо пуно младих фудбалера сада у тиму. Тим може да се такмичи и сада се трудимо да постане што компактнији", рекао је грчки селектор.

Победа у баражу омела је критичаре који сматрају да је Рехагел превише одан старијим играчима.

Салпигидис је рекао да је екипа овом победом доказала да је тактика била оправдана и да критике у медијима нису биле оправдане. 

"Ово је велика победа и ми је прослављамо. Чули смо много критика у квалификацијама и ово је наш одговор на њих. Никада нисмо престали да верујемо у себе и успели смо", рекао је играч Панатинаикоса.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се