Фудбалери дочекани у Љубљани

Око 15.000 навијача дочекало је у центру Љубљане најбоље фудбалере те земље који су успели да се пласирају на Првенство света, победивши синоћ у Марибору у реванш утакмици баража Русију са 1:0.

По доласку из Марибора, фудбалере, чланове стручног штаба и челнике националне фудбалске федерације примио је председник Словеније Данило Тирк, а потом је почело славље у центру града.

"Драго ми је што смо искористили велику прилику која нам се указала и сада је време за славље. Када видим колико нас навијача подржава, веома сам дирнут. Сви смо срећни што смо нацији омогућили да се радује овом успеху и да, као и ми, са нестрпљењем чека Првенство света", рекао је стрелац јединог поготка Златко Дедић.

Најбољи стрелац репрезентације Словеније у квалификацијама за Првенство света Миливоје Новаковић синоћ није успео да искористи две добре прилике, али то му данас нико не замера.

"Честитам свима. Словенија је ово заслужила. Када је било најтеже и најважније показали смо да смо прави тим и надам се да ћемо добре игре приказати и у Јужној Африци. Никада нећу заборавити оно што смо доживели у Марибору", рекао је Новаковић.

Селектор репрезентације Словеније Матјаж Кек успео је да уради оно што нису многе фаворизоване екипе и други пут је одвео Словенију на светски шампионат.

"Пресрећан сам због тога што смо донели велику срећу целој Словенији. Победили смо великог противника који заслужује огромно уважавање, а посебно сам задовољан чињеницом да смо бар 60 минута одиграли на светском нивоу", рекао је Кек.

Победом против Русије, Словенија се други пут пласирала на Светски куп. Први пут је то пошло за руком 2002. године екипи коју је са клупе предводио Срећко Катанец, а на терену Златко Захович.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара