Читај ми!

Мурињо о одласку из Челсија: Нема љутње

Тренер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо рекао је да нема негативна осећања према одласку из Челсија и оценио је да лондонски клуб не може да га "обрише из своје историје".

Мурињо с Јунајтедом долази у недељу на Стамфорд бридж први пут од када је прошлог децембра отпуштен. Португалски тренер је у Челсију постигао неке од својих највећих тренерских успеха, пошто је с клубом освојио три титуле првака Енглеске током два мандата међу "плавцима".

Само седам месеци после освајања титуле у мају 2015. године, Мурињо је добио отказ пошто је екипа у сезони била само бод изнад зоне испадања. Тренер, међутим, мисли да навијачи никада нису губили веру у њега.

"Бити отпуштен је фудбал. Многи од врхунских тренера су у каријери имали тренутке када су били отпуштани. Наравно да има изузетака, али то може да се деси било коме, нарочито у модерном фудбалу. Мислим да би ми било теже да је то клуб коме нисам ништа дао. Када је у питању клуб с којим сам освајао титуле у оба мандата и навијачима пружио најбоље тренутке које су икада имали, онда одлазим с осећањем да сам урадио свој посао", рекао је Мурињо за Скај спортс.

Он је истакао да ће имати своје место у историји клуба из Лондона.

"Не мислим да хоће, али чак и када би хтели да ме избришу из историје Челсија, не би могли. Они су део и моје историје. Нема лоших осећања, нема љутње. Власник је одлучио да ме отпусти, а навијачи немају моћ. Они су показивали да ме желе, из дана у дан, из утакмице у утакмицу, али у клубу оваквог профила навијачи немају моћ", рекао је Мурињо.

Тренер је казао да после отказа није журио да нађе нови посао, него је желео да ради нешто што жели.

"Чекао сам на оно шта сам желео, а то је да останем у Енглеској и Премијер лиги, након чега сам имао среће да ме позове велики клуб као што је Манчестер јунајтед", рекао је он.

Тренер је негативно одговорио на питање да ли би се поново враћао у Челси.
"Искрено, надам се да не, зато што бих волео да много година останем у Јунајтеду", рекао је он.

Јунајтед и Челси су велики ривали у Енглеској, али Морињо не верује да ће га дочекати звиждуци.

"Не очекујем негативну реакцију, иако долазим са грбом Манчестер јунајтеда на грудима, са жељом да освојимо бодове. Нема разлога да буде лоше реакције", рекао је Мурињо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије