Фергусон оптужен због вређања судије

Фудбалска асоцијација Енглеске оптужила је менаџера Манчестер јунајтеда Алекса Фергусона због увредљивих коментара на рачун судије Алана Вилија, који је водио утакмицу између Манчестера и Сандерленда.

На конференцији за новинаре после тог сусрета, који је завршен нерешено 2:2, Фергусон је рекао да судија није био физички довољно спреман и да се због тога лоше кретао, па је у неколико спорних ситуација био далеко од места догађаја.

Неколико дана након тога, Фергусон се јавно извинио судији због тога "што га је јавно осрамотио" и објаснио да је само желео да скрене пажњу на тај проблем.

"Једини разлог због којег сам то јавно рекао био је да скренем пажњу на нешто за шта верујем да је веома важан део утакмице. Ради се о томе да судије морају да прате све веће захтеве модерног фудбала, што у последње време често није случај", рекао је Фергусон.

Упркос извињењу, Фудбалска асоцијација је оптужила најтрофејнијег британског менаџера и дала му рок до 3. новембра да достави одбрану.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије