Лампард упоредио Рунија са Гаскојном

Фудбалер Челсија Френк Лампард упоредио је саиграча из енглеске репрезентације Вејна Рунија са прослављеним Полом Гаскојном.

Руни неће играти на сутрашњој утакмици Енглеске са Белорусијом у квалификацијама за Светско првенство 2010. године, али ће, Енглеска, према речима Лампарда, успети да надокнади његово одсуство. Лампард је, ипак, признао да атмосфера неће бити иста.

"Руни се обично спреми већ сат пре почетка меча и одмах, још у свлачионици, почне да шутира лопту. Такав је још од првог дана. Да неко други то ради, критиковали би га зато што се није загрејао како треба, или због било чега, али то је једноставно Вејн", казао је Лампард за 23-годишњег нападача Манчестер јунајтеда.

"Ретки су фудбалери који имају такав ентузијазам. На памет ми пада само Пол Гаскојн. И њега није држало место. Вејн је исти. Много нам помаже. Неки људи се унервозе пред мечеве, а Вејн је увек ту да помогне разговором, шалом", додао је 31-годишњи Лампард.

Очекује се да ће селектор Енглеске Фабио Капело Рунија заменити Карлтоном Колом или Габријелом Агбонлахором, који у досадашњем току квалификација за СП нису добијали већу минутажу, пошто је стандардна стартна постава "гордог Албиона" бележила одличне резултате и пласман на Првенство обезбедила пре месец дана.

Лапмард је истакао да верује у добар резултат Енглеске на Шампуионату у Јужној Африци, али је позвао јавност да не пада у еуфорију, као што је чинила пред Светско првенство 2002. године. Енглеска екипа тада је добила надимак "златна генерација", који на турниру није оправдала.

"Када добијете такав надимак, људи само чекају да паднете. Термин 'златна генерација' би требало користити само када се неки трофеј већ освоји", казао је Лампард.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара