Лев циља титулу првака света

Селектор фудбалске репрезентације Немачке Јоаким Лев рекао је да има амбицију да на Светском првенству наредне године његова екипа подигне победнички трофеј.

Лев, ипак, није обећао освајање титуле светског првака.

"Наравно да је мој циљ као селектора Немачке да освојим титулу првака света. Али, да бисмо успели у тој намери, много тога мора да се поклопи. Основу имамо, али не могу још да кажем да ли ће то бити довољно", рекао је Лев за данашње издање дневника Билд.

Панцери, троструки светски шампиони, пласман на Мундијал у Јужној Африци обезбедили су у суботњој победи на гостовању Русију у Москви 1:0. Последњу квалификациону утакмицу Немци ће играти сутра са Финском, а већ су заказани и пријатељски сусрети са Чилеом и Египтом. Лев ће те мечеве искористити да шансу пружи млађим играчима.

Селектор Немачке је оценио и да ће Мундијал у Јужној Африци бити најинтерсантнији до сада. Он је, такође, изразио наду да ће се на турнир пласирати и Аргентина и Француска чије су екипе раније освајале титуле првака, али су тренутно још несигурни учесници Мундијала 2010. године.

"Африканци су добри, а и први пут ће играти на свом континенту. Верујем да би нека афричка земља могла и до полуфинала", додао је Лев.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије