Oрлови допутовали у Каунас

Фудбалска репрезентација Србије допутовала је у литвански град Каунас, где ће у среду против Литваније играти последњу утакмицу у квалификацијама за Првенство света.

Србија је након убедљиве победе од 5:0 против Румуније у суботу обезбедила прво мсто у групи и директан пласман на Светско првенство у Јужној Африци наредног јуна, а меч са Литванијом ће бити прилика да наши фудбалери још једном потврде своју класу.

"Наша је обавеза да и у Литванији играмо као против Румуније, без обзира на то што нам бодови више нису неопходни. Радост коју смо донели нашем народу пласманом у Јужну Африку не смемо да покваримо", рекао је пред пут у Каунас селектор Радомир Антић.

Антић за утакмицу против Литваније неће моћи да рачуна на све фудбалере. Због парних жутих картона на пут нису кренули капитен Дејан Станковић и Здравко Кузмановић, док је повреда Немање Видића озбиљнија него што је изгледало и он неће бити у саставу.

Добра вест је што се центарфор Никола Жигић опоравио од повреде коју је добио у дуелу са Кристијаном Кивуом и готово сигирно ће заузети своје место у шпицу.

"Без обзира на суспендоване и повређене играче, имамо обавезу да и у Литванији идемо на победу. Многи који до сада нису имали прилике да играју у квалификацијама добиће шансу у среду, јер су то својим радом заслужили", рекао је Антић.

После убедљиве победе против Румуније Антић је свим играчима дао дан и по одмора, тако да су се они окупили у Ковилову око поднева. Имали су краћи тренинг, а потом се упутили ка аеродрому.

"Пред играчима је нови испит, јер желимо победу и против Литваније. Ако се то догоди, можда можемо очекивати да Србија приликом жребања група за Првенство света буде сврстана у повољнији шешир", рекао је пред пут у Каунас председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић.

Жребање група за СП у Јужној Африци биће одржано 5. децембра у Дурбану.

Према најави стручног штаба, репрезентативци ће до меча са Литванијом имати само један тренинг на терену на коме ће бити игран меч.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара