ФС кажњен новчано због бакљи на мечу са Француском

Дисциплинска комисија Светске фудбалске асоцијације казнила је Фудбалски савез Србије са 25.000 швајцарских франака (16.510 евра) због пиротехничких средстава које су навијачи користила на утакмици против Француске у септембру у Београду (1:1).

ФС је саопштио да је Фифа у допису навела да је ово трећи поновљени истоветни прекршај српских навијача у текућем квалификационом циклусу, што је додатна отежавајућа околност.

ФИФА је подсетила да је ФС крајем прошле године кажњен са 5.000 франака због непримереног понашања навијача на утакмицу у Бечу између Аустрије и Србије (1:3).  ФС је новчано кажњен и са 14.000 франака због понашања навијача на утакмици у Констанци између Румуније и Србије (2:3).

Дисциплинска комисија Фифе подсетила је ФС да понављање оваквих забрањених поступака може да доведе и до драстично већих казни, укључујући и одузимање освојених бодова у текућем квалификационом циклусу за Светско првенство.

"Наставићемо са предузимањем опсежних мера које ће онемогућити овакве сцене и нове казне. Апелујемо на навијаче да нашу репрезентацију подржавају фер и спортски. Савез је предузео најзахтевније припремне радње у циљу одличне организације предстојећег меча против Румуније и дубоко сам убеђен да појединачни иступи неће да девалвирају успешан рад", рекао је генерални секретар Зоран Лаковић.

Утакмица групе седам квалификација за СП између Србије и Румуније игра се у суботу од 20.30 на Маракани, а у случају победе "орлови" ће изборити директан пласман на СП у Јужној Африци.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се