Ђурић: Нема кризе у Партизану

Председник Партизана Драган Ђурић истакао је да у управи тог фудбалског клуба нема неспоразума, већ да је криза само резултатска, што је, према његовим речима, и нормално после две и по године доминације у Србији.

Ђурић је после седнице Управног одбора клуба, на коме су прихваћене оставке досадашњих чланова тог тела Зорана Мирковића и Гордана Петрића, нагласио и да се није расправљало о поверењу спортском директору Ивану Томићу о чему су многи медији спекулисали.

Председник "црно-белих" је на конференцији за новинаре оценио и да су оставке Мирковића и Петрића биле личне природе, иако изазване неслагањем управе у три случаја. Први је био захтев Мирковића и Петрића да се бившем тренеру Славиши Јокановићу понуди нови, трогодишњи уговор. Други је био да се управо због критика на рачун Јокановића смени члан Управног одбора Драгољуб Вукадиновић, а трећи да се прослављени фудбалер Партизана Предраг Мијатовић врати у клуб у улози саветника председника.

"У случају Јокановића и Вукадиновића одлуку нисам могао да донесем сам, већ цео Управни одбор, који је био против тога и не видим ту проблем. Јокановић је дете Партизана без обзира на све, док је Вукадиновић много учинио за клуб, после одласка (бившег председника Ненада) Поповића сам је све водио шест месеци", казао је Ђурић.

"О Мијатовићу је требало да расправљамо на једном од састанака УО, али под тачком разно. Сви смо се сложили да он то не заслужује, већ да треба да буде посебна тема на неком следећем састанку, да буде на дневном реду. Па ја о Мијатовићу имам најбоље мишљење и врло сам се обрадовао кад сам чуо за ту могућност", додао је.

Ђурић је истакао да клуб нема организационих проблема и тај став поткрепио тврдњом да ће Партизан ову годину завршити са између 400.000 и 500.000 евра у плусу.

Петрић и Мирковић ће већ следеће недеље бити замењени новим члановима УО, али Ђурић није жело да именује кандидате. Само је рекао да медији нису погодили име ниједног будућег члана.

Резултатска криза тако је, према речима Ђурића, једини проблем Партизана, због чега ће спортски директор Томић и тренер Горан Стевановић, који је почетком септембра наследио Јокановића, сутра члановима клупског руководства представити анализу стања.

"Мој лични утисак је да не играмо добро, да играчи не трче, да су физички неспремни. Питање је, ипак, шта би било да неко други руководи тиме, да ли би било боље. Имам потпуно поверење у Томића и у стручни штаб", рекао је Ђурић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се