Нове победе Реала и Барселоне, сигурна и Севиља

Фудбалери мадридског Реала победили су вечерас Тенерифе са 3:0, док је Барселоне у гостима савладала Малагу са 2:0, па су обе екипе стигле до петих победа на исто толико мечева у шпанском првенству.

Превагу Реалу у сусрету са новим прволигашем поново су донела појачања из летњег прелазног рока у коме је мадридски тим потрошио више од 200 милиона евра. Кључну улогу овај пут је имао француски нападач Карим Бензема, који је постигао прва два гола за Реал.

Коначан резултат поставио је Бразилац Кака, који је у игру ушао са клупе, док Кристијано Роналдо први пут ове сезоне није успео да се упише у листу стрелаца. Португалац је на претходне четири првенствене утакмице постигао пет голова, а Реал укупно 16.

Исти голгетерски и бодовни учинак има и другопласирана Барселона, које је у гостима победила Малагу са 2:0. Једини разлог што је Реал, ипак, на првом месту је тај што је Барселона примила три, а њен вечити ривал само два гола.

Голове за победу Барсе постигли су Златан Ибраимовић и Жерар Пике. Ибрахимовић, који је летос у Барселону стигао из Интера, тако се и на петој узастопној првественој утакмици уписао у листу стрелаца што до сада није успело ниједном новом играчу каталонског клуба.

Добро вече имала је и Севиља, која је на гостовању Атлетик Билбау остварила најубедљивију победу - 4:0. Стрелци за тим из Андалузије били су Ренато, Алваро Негредо, Фредерик Кануте и Хесус Навас, па је Севиља остварила и пету узастопну победу рачунајући утакмице у свим такмичењима.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара