"Орлови" у Дубаију са "зборнајом"

Делегација фудбалске репрезентације Србије налази се у Дубаију, где у петак игра пријатељски меч против Русије. Ивановић: Утакмице против јаких ривала подижу квалитет. Коларов: Респектујемо Русију, али играћемо офанзивно.

Фудбалска репрезентација Србије игра у петак у Дубаију пријатељски меч са Русијом, а капитен Бранислав Ивановић оценио је да дуели са квалитетним тимовима помажу екипи да озбиљно напредује.

"Пријатељске утакмице против јаких ривала помогле су нам јер смо ту највише напредовали. То се видело касније кад смо играли против слабијих репрезентација, иако смо стварали шансе, давали голове. С друге стране, од момента кад смо изгубили шансе за одлазак у Бразил, за нас су почеле нове квалификације. Истовремено, важна нам је утакмице против Русије и због чињенице да се после овог окупљања нећемо видети", рекао је Ивановић за сајт ФСС-а.

Његов заменик Александар Коларов рекао је да ће упркос снази ривала, селекција Србије покушати да забележи победу.

"Сваки меч под вођством селектора Михајловића почели смо са истим приступом, офанзивним амбицијама, тако ће бити и овог пута. Приступ се не мења у зависности од имена ривала. С друге стране, максимално респектујемо квалитет руског тима и чињеницу да су у јакој квалификационој групи освојили прво место", поручио је Коларов.

Фудбалер средине терена Лука Миливојевић додао је да очекује да екипа и против Русије покаже да је напредовала.

"Пуни смо мотива да одмеримо снаге са тако јаком репрезентацијом, будућим учесником Мундијала у Бразилу. Чињеница је, играмо све боље. Сада су то издања каква је од нас увек тражио селектор Михајловић", закључио је Миливојевић.

Пријатељска утакмица између Србије и Русије игра се у петак у Дубаију од 17.30 по средњоевропском времену. Четири дана касније Србија ће у Ужицу одмерити снаге са селекцијом новинара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије