Читај ми!

"Орлови" демонстрирали силу

Србија - Чиле 3:1. "Орлови" су коначно показали пуну снагу убедљивом победом над Чилеом. Репрезентација Србије је на пријатељском мечу у Сент Галену тријумфовала са 3:1. Голове за Србију постигли су Марковић, Ђорђевић и Ђуричић, док је једини гол за Чиле постигао Енрикез.

21.55 - Србија - Чиле 3:1 (коначан резултат). Стрелци за Србију: Лазар Марковић 21. минут, Ђорђевић 47. минут, Ђуричић 60. минут. Погодак за Чиле постигао Енрикез у 88. минуту.

21.48 - Србија - Чиле 3:1. Пред сам крај меча Чиле постиже почасан погодак. Стрелац Енрикез у 88. минуту. Овај играч искористио непажњу одбране Србије, и после убачене лопте главом затресао гол Бркића. 

21.40 - Артуро Видал добио црвени картон после дивљачкоф старта над Петровићем. 

21.22 - Србија Чиле 3:0. Репрезентација Србије на прагу је убедљиве победе над Чилеом. У трећем голу "орлова" поново су учествовали Ђуричић и Ђорђевић, с тим што су заменили улоге. Овога пута Ђорђевић је асистирао са леве стране, а егзекутор је био Ђуричић. 

22.12 - Чиле заиграо офанзивније и већ направио полуприлику. После неколико додавања лопта стигла до Варгаса који је са ивице казненог простора шутнуио лопту која је отишла преко пречке. 

21.10 - Србија - Чиле 2:0. Голом Ђорђевића у 47. минуту Србија дуплирала предност на Чилеом. Млади нападач је на сјајан начин, постигнутим поготком, дебитовао за "орлове". У акцији изванредно асистирао Ђуричић.

21.09 - Већ на старту другог полувремена Филип Ђорђевић имао шансу. После сјајне асистенције нападач Срвбије покушао са ивице казненог простора да изненади противничког голмана што му је умало и успело.

21.08 - Уместо Ивановића у игру ушао Рукавина, Ломић заменио Коларова, уместо Марка Шћеповића у игру ушао Филип Ђорђевић.

21.07 - Почело друго полувреме меча између Србије и Чилеа. 

20.49 - Чиле у на самом крају полувремена пропушта најбољу шансу за гол. После акције по левој страни лопта је дошла до Енрикеа који се са десетак метара шутнуо по земљи. Лопта била лак плен за Бркића. 

20.47 - Србија прокоцкала солидан контранапад када је Ђуричић примио лопту на ивици шеснаестерца Чилеа. Српски репрезентативац шутирао изнад гола. Чини се да је могло озбиљније да се припрети да је Ђуричић асистирао неком од саиграча. 

20.44 - Први шут на гол Србије Чиле имао у финишу полувремена када је Фернандез из слободног ударца шутирао изнад гола Бркића. 

22.40 - После гола Србије уследио је период игре када је Чиле заиграо офанзивније, али без изгледнијих прилика. 

20.26 - Србија - Чиле 1:0. У 21. минуту коначно је попустила одбрана Чилеа. После продода Сулејманија са десне стране и прецизног центаршута, на лопту налетео Лазар Марковић спровео лопту у мрежу. 

20.23 - Нова шанса за Србију. Коларов убацио лопту у казнени простор, голман Пинто избио лопту, али играчи Србије нису успели да искористе одбитак. У наставку акције Гонзало Хара ударио Ђуричића и зарадио жути картон.

20.19 - Шћешповић промашио другу велику прилику за Србију. Марковић проиграо Шћеповића, играч Партизана са десетак метара шутриао преко гола. 

12.18 - У 13. минуту Србија имала шансу за погодак. После одличне акције по левој страни лопта убачена на петерац, Ђуричић је није лепо захватио. 

20.12 - У осмом минуту Коларов извео слободан ударац са десне стране, али његов ударац отишао изнад пречке. 

20.09 - Коларов прошао по левој страни, дефанзивци Чилеа га оборили на ивици шеснаестерца, али судија није свирао фаул. 

20.00 - На стадиону у Сент Галену који прима 19.000 људи, трибине слабо попуњене. 

19.58 - За Србију играју: Бркић, Ивановић, Максимовић, Томовић, Коларов, Петровић, Миливојевић, Марковић, Ђуричић - Сулејмани, М. Шћеповић.
Чиле наступа у саставу: Пинто, Гонзалес, Рохас, Хара, Арангуиз, Итура, Медел, Видал, Бесажур - Фернандес - Варгас, Санчез.

Много се очекивало од "орлова" Синише Михајловића у квалификацијама за светско првенство у Бразилу, али су они мало показали. Сада је време за пријатељски меч против Чилеа, који се мора искористити за враћање самопоуздања играчима, али и враћање наде фудбалској јавности у Србији.

Можда су квалификације за наш национални тим већ завршене. Јесте остало много утакмица да се одигра, али је тешко очекивати да ће Белгија и Хрватска пропустити прилику да мирно приведу циклус крају, осим уколико се "орлови" некако не пробуде и до краја забележе све победе.

А буђење би управо требало да буде пријатељски меч против Чилеа. Јужноамериканци су опасан ривал, одлично су одиграли Мундијал у Јужној Африци, па ће бити идеалан противник за младу и неискусну репрезентацију Синише Михајловића.

Осим опробаних снага, наш селектор се одлучио да у састав репрезентације уврсти и нека нова имена. Антонио Рукавина је повратник у национални тим, док ће Лука Миливојевић и Филип Ђорђевић вероватно уписати прве наступе у дресу са државним грбом.

У тиму Србије неће бити Невена Суботића и Зорана Тошића због повреда, али је остатак тима који је подбацио против Белгије и Македоније поново на окупу.

Чилеанци никако неће схватити овај дуел неозбиљно. Екипа која тренутно дели четврто место на табели јужноамеричких квалификација за Мундијал има довољно квалитетан састав да угрози одбране много јачих тимова него што је наш, али баш зато су ривал по мери.

Ипак, Чиле је у серији од три узастопна пораза у квалификацијама, па су у неку руку у сличној ситуацији као наш тим. Сигурно ће Чилеанци дати свој максимум у намери да, као и наша екипа, врате самопоуздање пред наставак квалификационог циклуса.

Пријатељски меч између Србије и Чилеа игра се од 20 часова у швајцарском Сент Галену, директан пренос је на нашем Првом првограму, а кретање резултата можете пратити на Интернет порталу Радио-телевизије Србије.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се